Powered By Blogger

13 Eylül 2021 Pazartesi

Pelin Batu'nun, "Hayvanat bahçeleri kapatılsın" tweeti..

     Pelin Batu, Twitter’da, “Hayvanat bahçeleri kapatılsın” diye bir tweet atmış. Ben de retweetledim. İki binden fazla kişinin retweet yaptığını görünce de sevindim açıkçası. Demek ki bu konuda bir hassasiyet var. Bu konu hakkında yıllar önce yazmıştım. Bence de hayvanat bahçeleri kapatılmalı. Ormanlarda özgürce gezecek hayvanları kafeslere tıkıyoruz. Bir hayvansever olarak bu beni yaralıyor. Elimde imkan olsa, kafeslerin kapılarını tek tek açıp ne kadar hayvan varsa hepsini doğaya salardım.

UYANIŞ VAR…

     Hayvanat bahçeleri konusunda belli bir uyanış olduğunun farkındayım. Gün gelecek, halkın baskısıyla hükümetler kapatma yönünde kararlar alacaklardır böyle yerleri. Daha önceleri sempatiyle bakardım buralara. Ama zaman geçtikçe, hayvanların durumlarını anlayınca bakış açım tamamen değişti. Artık bir önce kapatılmaları taraftarıyım.

18 yorum:

  1. Uzun zamandır bu konuya destek veriyorum ve aynen öyle düşünüyorum. Yıllarca bir kafese kapatıldığımızı hayal etmek zor değil, herkesin bunu hissedip, o yerleri ziyaret edip para kazandırmaması gerek. :(
    Balina Kiska' nın yaşadıklarını görünce içim acıyor.
    Teşekkürler bu konuyu ele aldığınız için.

    YanıtlaSil
  2. Ben de sevmem hayvanat bahçelerini. Birileri gelip görecek diye ne kadar uzak yerlerden getirilip küçük yerlere tıkılıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Pelin Batu'dan uzun zamandır haber alamıyordum Hocam:) Sayende anmış olduk:) Hayvanat bahçeleri için bende aynı fikirdeyim. 3 sene kadar önce Tuzla'da çocukları Aslan Park diye bir yere götürmüştüm ve içim çok acımıştı.. Götürdüğüme de pişman olmuştum.. O zaman Google rehberlerde yazdığım yorum ve fotoğraflar 20 bin civarında görüntülenme almıştı ve tüm yorumlar karşıtlık taraftarıydı... İnşallah dediğin gibi olur ileride..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber almana vesile olduğum için sevindim hocam :) İnşallah.

      Sil
  4. Hayvanat bahçesine okul gezisi ile gitmiştik ilk kez. Herkes eğlenirken ben hayvancağızların haline ağlamıştım :(

    YanıtlaSil
  5. hayvanat bahçelerimiz çok büyük ve doğal olsa sorun olmaz herhalde :)

    YanıtlaSil
  6. Hayvanat bahçeleri kapatılsın. Görmek isteyen belgesel seyredebilir.

    YanıtlaSil
  7. Evet, kedim var :) Kurbana asla karşı değilim.

    YanıtlaSil
  8. Biz birkaç yıldır gitmiyoruz çocuklara da sebebini anlatıyoruz. Ayrıca gercek deri giyecek ayakkabı çanta da almıyoruz alternatif birçok malzeme var. Vejetaryen değiliz ama bilinçli olarak keyfi bir şekilde kozmetik, giyim ve keyif için hayvanların kullanılmasına karşıyız.

    YanıtlaSil