Powered By Blogger

20 Eylül 2021 Pazartesi

Kır düğünlerinde yeni moda: Palyaçolar...

     Özgür beni bugün, bir arkadaşının düğününe götürdü. Takı takacakmış. Evlenen arkadaşı ona çeyrek takmış. O’da çeyrek altının iade-i ziyaretini yaptı arkadaşına. Düğün sırasında iki tane palyaço gördüm. “Düğünde palyaço ne alaka?” dedim. “Ekmek parası işte. Çocuklarla vakit geçiriyorlar işte” dedi Özgür. Çocukların yüzlerine renkli kalemlerle şekiller yapıyorlar. Onlarla vakit geçiriyorlar. Akşam eve gelince kız kardeşime anlattım olayı.

YENİ MODA, PALYAÇOYMUŞ…

    “Ben de bir arkadaşımın düğününde gördüm. Yeni moda buymuş. Düğüne gelen çocuklar büyüklerin başında kalabalık etmesin diye palyaçolar onları oyalıyormuş. Daha neler göreceğiz bakalım. Böyle dedim ama. Bence iyi düşünmüşler. Hem büyükler düğün telaşesinde çocuklarla uğraşmaktan kurtulurlar hem de çocuklar güzel vakit geçirmiş olur.

7 yorum:

  1. Palyoçalar bana oldum olası yapmacık geliyor. Hiç sevemedim gitti, komik de değiller. Çocukları oyalamak için başka güzel fikirler de olabilir. İlla garip kıyafet giyip, yüzü boyamak şart değil. :)

    YanıtlaSil
  2. Hocam geçen gün bir haberde vardı, çeyrek altın taktığı kişi, kendisine aynı şekilde karşılık vermediği için mahkemelik olmuşlar ve adam kazanmış:) Takı takarken ona göre davranmak lazım artık:)

    YanıtlaSil
  3. palyaço iyimiş, altın amanin kimse evlenmesin artık zor almak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Palyaço baya farklılık olmuş Deep :) Artık altın takmak diye de bir şey kalmamıştır.

      Sil
  4. Evet, hoşlanmayanlar çok onlardan.

    YanıtlaSil