Powered By Blogger

12 Nisan 2020 Pazar

Bilecik büyükşehir değil anonsu...


     Bilecik büyükşehir değil anonsu. Bu anons meselesi nereden çıktı. Onu anlatalım şimdi. 48 saat boyunca, yani tüm hafta sonu, 30 büyükşehir ve Zonguldak’a sokağa çıkma yasağı gelince millet sokağa dökülmüştü. Ekmek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için. Bilecik’te de millet sokağa dökülmüş. Bunu gören belediye iddiaya göre Bilecik büyükşehir değil diye anons yaptırmış. 

Bilecik büyükşehir değil anonsu
foto kaynak: cumhuriyet.com.tr

     Sosyal medyada bir kullanıcı böyle bir anonsun yapıldığını paylaşıyor. Bu paylaşım kısa zamanda çok ses getiriyor. Tüm bu yaşananlardan sonra Bilecik Belediyesi tarafından açıklama yapılıyor. Açıklamada, “Böyle bir uygulamamız yoktur. Çünkü büyükşehir olduğumuzu sanacak saflıkta hemşehrimiz yoktur” denildi. 

     Saflık diye açıklama yapılması pek hoşuna gitmedi. Sokağa çıkma yasağını tüm yurtta uygulanacak diye anlamış olabilir birisi. Hatta birisi büyükşehir olarak da bilebilir Bilecik’i. Böyle bir uygulamamız yoktur denilmesi yeterli olurdu bence. Ayrıca böyle bir anons yapılsa da ne çıkar. Vatandaşın telaş etmemesi için yapılabilir. Bazen çok ufak şeylere takılıyoruz gibime geliyor.

19 yorum:

  1. Çok ilginç yaşadığın yerin Büyükşehir olmadığını bilmiyor olmak

    YanıtlaSil
  2. Adam telaş yapmasınlar diye bilgilendirmek istemiş. Benim de saflık kelimesi hiç hoşuma gitmedi.

    YanıtlaSil
  3. Oradaki "saflık" ifadesi benim de hoşuma gitmedi. Tamam kötü anlamda kullanılmamıştır belki ama yerine daha uygun kelimelerimiz var. Ah ah Dilim Dilim Türkçe!

    YanıtlaSil
  4. Olmayacak şeyler de olmaya başlıyor artık.

    YanıtlaSil
  5. Fazla samimiyetten demiştir onu 😅 Yurdumun insanı işte. Belediye başkanı da olsa, bakkal Mehmet efendi de olsa değişen bişey yok. Merci sahipleri dikkatli olsalar iyi ama... Demek ki o merciler dikkat! dikkat! dikkat! iç güdüsünü yeterince veremiyor 😅😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimiyetleri buysa hiç samimi olmasınlar bence :)

      Sil
  6. O anonsa çok gülmüştüm :)) Saf kısmı hoş değildi yine de.

    YanıtlaSil
  7. bir başkadır benim memleketim diyebilecegimiz olaylardan biri. :))

    YanıtlaSil
  8. Saflık kelimesi olmamış :(

    YanıtlaSil