Powered By Blogger

20 Aralık 2019 Cuma

Şu fayton yasağı işini bir türlü çözemediler...


     Şu fayton yasağı işini bi halledemediler. Seçim döneminde bunun üzerine çok konuşulmuştu. Bir ara elektrikli faytonlar gündeme gelmişti. Bu haberi duyduktan sonra, “Sonunda bu işi çözüyorlar” diye rahat bir nefes almıştım. Ama çözülmemiş. Adalar’da atlar itlaf edilmiş. Hayvanseverler, Ekrem İmamoğlu’nu protesto etmişler belediye önünde. Bunca şeyler olurken Ekrem İmamoğlu niye bu konuda bir açıklama yapmıyor? 

Adalar'daki fayton sorunu
foto kaynak: unsplash.com
     Seçim döneminde bu sorunu çözeceğine dair vaatlerde bulunmuş. Şimdiye kadar bu problemin çoktan çözmesini beklerdim kendisinden. Yıllardır sürüyor bu mevzu. Ama anlayamadığım bir nedenle hala çözülmüyor. Bir haber kanalının yerinde olsam taraflara gider röportaj yaparım. Son durumu şöyle güzel bir haber yaparak ortaya koyarım. Bakalım bu sorun daha ne kadar süre devam edecek?

18 yorum:

  1. Artık hepimiz biliyoruz ki bu dünyadaki her canlının (bitki, hayvan vs.) başına gelen en kötü şey insan.

    YanıtlaSil
  2. Eskiden faytonlar ve at arabaları yaygındı; belki de bu sorunların hiçbiri yaşanmıyordu çünkü o zamanın insanı hayvanın hâlinden anlıyordu. Yaşlandıysa salıyordu dağa, gönderiyordu yılkıya. Şimdilerde ölene kadar çalıştırma derdi var. Bu da haklı olarak tepkilere neden oluyor!

    YanıtlaSil
  3. Evet haberleri ben de gördüm gerçekten atların günahı ne ki? İnsanlıktan çıkmışız.. Maalesef şimdi gel de küfür etme,töbe töbe..😒

    YanıtlaSil
  4. Biz hiçbir şeyin değerini bilmedik ki atların değerini bilelim.İnsanlar o kadar kötü varlıklar ki bazen ırkımdan nefret ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. İzmir' de artık yok, umarım bu işkence bir an önce biter.

    YanıtlaSil
  6. Fayton lobisi :s
    Bu konuda bu kadar beceriksiz olunması ben de anlayamıyorum. Nedir ellerini kollarını bağlayan gerçekten merak ediyoruz hepimiz. Umarım en kısa zamanda bu insanlık dışı, vahşi durum sona erer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çözemiyorum Sibel. Umarım çözülür bir an önce.

      Sil
  7. ya faytonculara bu kadar konuşma hakkı tanınmasına bile kızıyorum ... Avrupada da var bu iş ama orada atlara kendilerine ne kadar iyi bakıyorlarda o kadar iyi bakıyorlar.. Hayvanlar aç yorgun koşturuyorlar hala.. Aklım almıyıor

    YanıtlaSil
  8. antalya'da faytonlar yeni başkanın gelişiyle kaldırıldı ama atlar için bi yaşam alanı sağlanmıştı. hayvan hakları yok ülkede. iktidar defalarca söz verdi. isterlerse bi gecede yasa tasarısı çıkarıyorlar ama söz konusu hayvanlar olunca hala kabahatler kanunu kapsamında ele alıyorlar. hayvanlar mal değil candır, bunu idrak edemediler bi türlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal olsun yeni başkana. Hayvanlara o kadar üzülüyorum ki.

      Sil
  9. haberlerde izlerken bile kalbim dayanmıyor bu atların haline. Çok şükür hiç binmedim hep karşıydım fayton olayına. İnşallah biran evvel çözerler bu sorunu

    YanıtlaSil