Powered By Blogger

3 Ocak 2019 Perşembe

Gülriz Sururi'nin cenaze töreni istememesi üzerine...


     Gülriz Sururi cenaze töreni istememiş. O yüzden ölüm haberini defnedildikten sonra öğrendik. Bence çok yerinde bir karar vermiş. Birkaç yıl önce ölen eşi için de cenaze töreni yapılmamış. Çünkü sanatçıların cenaze törenlerini biliyoruz. Magazinsel bir hal alıyor. Oda böyle bir şeye malzeme olmak istememiş. Gülriz Sururi dendiği zaman her zaman aldığı bu kararı gelecek aklıma. Ve kendisini büyük bir saygı besleyeceğim.

Gülriz Sururi cenaze töreni

ÜCRETLİ POŞETE DE ALIŞACAĞIZ
Yeni yılın ilk gününden itibaren poşetler de ücretli satılmaya başlandı. Mesela marketlerde 25 kuruş. İlk gün marketlerde, “Böyle şey olur mu?” diyenler olmuş. Ben bu kararı sonuna kadar destekliyorum. Sokaklar poşetlerden geçilmiyor. Zaten çevreye verdiği zarar yüzünden böyle bir karar alındı ya. İlk başlarda tepki olması doğal. Ama zamanla bu da oturacak. Aynı zamanda poşet israfının da önüne geçilmiş olacak.

KILIÇDAROĞLU BU SORUYA CEVAP VERDİ Mİ?
Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğundan beri 9 seçim kaybetmiş. Kendisine hiç soruldu mu? “9 seçim kaybettiniz. Ama buna rağmen hala partinin başındasınız. Siz demokrasiye inanan biri olarak, hala partinin başında kalmanızın uygun olduğunuz düşünüyor musunuz?” diye. Eğer böyle bir soru sorulduysa nasıl bir cevap verdi merak ediyorum.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/_L3KpEED4UQ

22 yorum:

  1. Ücretli poşet işini ne kadar da çok abarttı insanlar? Aldığı poşeti iade edenler falan. Bir garip memlekette yaşıyoruz azizim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başlarda hep böyle feveran ederiz abi. Biraz da işi sosyal medya falan mizaha vurdular. Düzelir yakında.

      Sil
  2. Gülriz Sururi'ye rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun. Poşet konusunda hemfikirz. İyi haftasonları Cem :))

    YanıtlaSil
  3. Sanatcı törenleri maalesef şova dönüştü. Bence yerinde karar olmuş.. Allah rahmet etsin yeri dolmayacak sanatci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kararı nedeniyle bir kat daha saygı duyuyor insan.

      Sil
  4. Poşet meselesinde asıl meselenin çevre olduğunu tabii ki düşünmüyorum ama sonuçları daha az plastik olacak ki bu iyi :) Ben yıllardır markete büyük bez poşetimle giderim. O yüzden herkes alışır no problema!

    Gülriz Sururi'ye de buradan tekrar rahmet dilerim. Kadın bu dünyaya veda ederken bile o asil duruşunu bozmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya şu bilinçli yaşamına, duyarlı halini seviyorum Sibel 😀 Gerçekten asil bir duruş oldu.

      Sil
  5. Bende ünlü olsaydım öyle bir tören tercih ederdim. Şamataya gerek yok. Poşet meselesi her ne kadar sancılı olsa da plastikten ne kadar uzak kalırsak o kadar iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünlülerin cenaze törenleri için uygulama bu olacak bundan sonra herhalde. İlk başlarda sancılı olması normal. Ben de destekliyorum bu kararı.

      Sil
  6. ölen sanatçı arkadaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum poşet işine gelince aslında evet çok büyüttüler diyeceksiniz ki niye büyüttüler kardeşim şundan dolayı sgk ya mtv lere köprülere daha bir çok şeye poşet ücretlerinin bin katı zam gelmiş onlara ses yok ayda 10 tl lik poşet kullanmayacaklar belki feryat figan enterasan bir milletiz 3. soru kimse siyasete girmek istememiş burda taraf veya o parti bu parti demiyorum kılıçtaroğlu gitmeliydi olmuyor işte neye zorluyorsun git diyenide partiden atıyor sıkıntı yani partiye zarar veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, enteresan milletiz. Partililer de memnun hallerinden herhalde. Kurultay delegeleri için söylüyorum bunu.

      Sil
    2. Korkuyorlar hallerinden memnun değiller :)

      Sil
    3. Umarım öyle bir şey yoktur.

      Sil
  7. poşet kararını desteklemekle birlikte seçim zamanı bayrak afiş broşur v.s. gibi bana göre gereksiz ambalaj artıklarında da aynı duyarlılığı bekliyorum. Kim o broşurlere bakıpta fikir değiştirir ki :)) herkesin bir kararı vardır zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Broşürle kimse kararını değiştirmez zaten :)

      Sil
  8. Güleriz hanım çocukluğumun sanatçısiydi, kocasıda öyle.Yenileri çok tanımıyorum maalesef 😊 Çok güzel bir karardı bence. Benim Evlenirken düğün istememem gibi😅 Televizyon olmayinca nabzı sadece gazeteden alabiliyoruz. Bu poşet olayı benim hassas konum. Çok uzun yazmayacağım şimdi ama daha öğreneceğimiz çok ama çok şey var. Sessiz Haykırış in yorumuna da katılmamak elde değil!. Iyice tuhaflastik. Bu arada ben her yıl birkaç bez torba hediye ederim gittiğimde, bu yıl yine götürücem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düğün istememek. Senlik bir karar Serpil 😉 Bu defa bol bez torba getir. Burada çok lazım artık 🤣

      Sil
  9. Şenlik kavramım gelişmemiş olabilir, halada öyle maalesef 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatta önemli olan içinden geleni yapmak. Sende öyle yapmışsın. Gerisi boş 👍

      Sil
  10. Gelişmiş bir ülkeden bahsediyor olsak, abi işte gelişmiş ülke adamlar biliyor işlerini, diyecek insanlar bugün çevreye duyarlı böyle bir kararı eleştiriyorlar. İlginç gerçekten. Bence de çok doğru bir karar.

    Kılıçdaroğlu’nu hiç anlayamayacağım gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de doğru bir karar. Onu artık kimse anlayamıyor.

      Sil