Powered By Blogger

24 Ağustos 2018 Cuma

Akbank 70.yıl reklamı...


     Akbank 70.yıl reklamını izlediniz mi? Ben bu 70.yıl reklamına hayran kaldım. Reklamın sloganı: Yetmişiz. Reklamı izlemediyseniz, “Ne demek yani yetmişiz?” diyebilirsiniz. Ama reklamı izlerken o kadar oturuyor ki yerine. “Ne kadar da yerinde düşünmüşler” diyorsunuz. Reklam önce pamuk çiftçilerini gösteriyor. Çocuklar pamuk tarlasında koşturuyorlar. Büyüklerse pamuk çuvallarını yüklüyorlar. Daha sonra Akbank’tan üç tane gencin çıktığını görüyoruz. Hepsinde de bir ciddiyet. Ta ki arabalarına bininceye kadar. Arabaya biner binmez sevinç çığlıkları atıyorlar. Çünkü fikirlerini hayata geçirmek için gerekli kaynağı bulmuşlar. Gençlerin o hallerini izlemek, ayrı bir güzellik. 

Akbank 70.yıl reklamı

Foto kaynak: https://images.pexels.com/photos/862730/pexels-photo-862730.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

     Daha sonra ülkemizin projeleriyle ilgili verdiği destekten bahsediyor. Yine, “Yetmişiz” diyerek. O anda büyük rüzgar pervanelerin tepesinde çalışan işçileri görüyoruz. Daha sonra sanata ve sanatçıya verilen desteği gösteriyor. Gösteriye hazırlık yapan bir sanatçıyı görüyoruz. Sonra da yağmur altında caz festivaline giden bir çifti. Sonra esnafa sıra geliyor. Bir banka çalışanının etrafını sarmış esnaflar. Hep beraber gülüyorlar. “Nice canım okullara, içindeki güzelim yarınlara yetmişiz” derken, okulu boya yapan büyükleri ve önlükleri üzerlerinde oyun oynayan öğrencileri görüyoruz. 

     Karda, üzerini palto ve şapka ile örtmüş, zor bir halde banka şubesine ulaşan bir müşterisini görüyoruz. İşte tam burada da, “Yüzlerce şubeye ulaşıp, ülkenin dört bir yanına yetmişiz” deniyor. Akbank’ın teknolojiyi yakaladığı da, “İnternetin mega, ciga, terabaytlarına yetmişiz” denilerek vurgulanıyor. Ve reklamın finalinde söylenen harika söz: “Her şey ülkemiz için demişiz, bu topraklarda kendi kendimize yetmişiz. Ama en önemlisi, umarız ki, gönüllere girebilmişiz, kalplere yetmişiz”. 


                                       Video kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=7V3g9JkAy2I

     Ve en sonunda, tüm bu saydığımız anları tekrar görüyoruz hızlı bir şekilde. “Akbank, yetmişiz” denilip ekranda 70 rakamı ve yanında iz ile birlikte, 70’iz yazısı çıkıyor. Ve reklam böylece son buluyor. Reklamı izlediğinizde sizde benim gibi aynı duygularda olacak mısınız bakalım? Bu arada Akbank ile ilgili ek bir bilgi de vereyim. Akbank’ın açılımını hiç merak ettiniz mi? Bankanın adı daha önce, “Adana- Kayseri Bankası”dır. Daha sonra baş harfleri birleştirilerek, Akbank ismi ortaya çıkar. Yorumlarınızı hemen alt bölümdeki yorum bölümünden yapabilirsiniz.




2 yorum:

  1. Bazı reklamlar gerçekten insanların hafızalarına kazınıp aynı zamanda duygularına hitap ediyor. Bu biraz iyi stratejiyle alakalı sanıyorum ki... Bir özel üniversite reklamı var bu dönemler sosyal mecralarda dönen... İzlerken hayretlere düştüm. Reklam olacağına asla ihtimal vermemekle birlikte bittiğinde vay be dedim. Ve şimdi ne zaman o okulun ismini görsem aklıma ilk o reklam geliyor. AR GE'yi bugün en verimli şekilde kullanmak bunun bir etkisi elbet. Ancak Akbank açılımını ilk kez duydum ve çok şaşırdım =) bilgilerin için teşekkürler. Oldukça keyifli olmuş.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklam, tüketicinin o ürün ile duygusal bağ kurması için çok önemli bir araç. Bu bağ kurabilenler amaçlarına ulaşabiliyorlar. Akbank'ın açılımı beni de şaşırttı ya :) Yorumun için çok teşekkür ederim.

      Sil