Powered By Blogger

29 Temmuz 2018 Pazar

Nasreddin Hoca fıkrası...


Nasreddin Hoca fıkrası

     Nasreddin Hoca Fıkrası paylaşmak istedim sizlerle. Hoca evine doğru gitmektedir. Yanına komşusu gelir, “Hocam az önce bir tepsi baklava geçti, gördünüz mü?” diye sorar. Hoca da, “Banane” der. Bu sefer komşusu, “Ama sizin eve gitti” der. “O zaman da sanane” der hoca. Bu fıkradan çıkarılacak büyük bir ders var. Milletin ne yaptığıyla ilgilenmemek. Öyle komşular var ki. Sizin eve kim gelmiş, kim gitmiş onu gözetlerler? İlk fırsatta, “Kimdi onlar?” diye sorarlar. Elinde poşetle pazardan, marketten gelirsin. 

     “Ne çok da alış-veriş yapmışsınız” derler. Her hareketiniz izlenir? Her hareketiniz eleştirilir. Bu tip insanların nazar değdirme gibi durumları da vardır. “Şuna bir görünmeden geçsem” dersin. Akşama eve gelir annene kendini okutursun. Be mübarek insanlar, kendi işinize gücünüze baksanız ne olur? Kendi işlerine güçlerine yine bakmayacaklar. Bir şey değişmeyecek yine. Bu tür insanlar hep hayatımızda var olmaya devam edecekler. Ve Nasreddin Hocanın bu fıkrası hep güncelliğini koruyacak.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/adult-age-elderly-enjoyment-272864/

10 yorum:

  1. Sadece komşular değil ki her ortamda bir adet inceleyen bulunuyor. belki ağır eleştiri olacak ama bana göre kendisiyle yüzleşmeye cesareti olmayanlar yani kendini inceleyecek kadar cesur olmayanlar başkalarını gözleyip etiketliyor bence

    YanıtlaSil
  2. insan işte.. illa bir yerlerden eşeleyecek, didikleyecek,
    en ufak açığını görürse en yüksek perdeden vuracak.. (çiğ zihniyet)

    Allah hepimizi topraktan yarattı. yani hamurumuz aynı, ama bazılarının mayası ekşi....

    YanıtlaSil
  3. Herkes başkasının işine burnunu sokuyor da kimse kendisine bakmıyor nedense...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzeltilecek kendileri değil başkaları çünkü abi

      Sil
  4. Böyle geldi, böyle gidecek Cem. Çok konuda kötüyüz. Biz kırk beş sene önce babam vefat ettiğinde pencereden bile bakamadık. Acımasız insanlar. Güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hiç bir şey değişmeyecek. Tıpkı 45 sene öncesinde olduğu gibi. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil