Powered By Blogger

18 Temmuz 2018 Çarşamba

Kayıp çocuk haberleri niye arttı?


     Son günlerde haberlerde devamlı kayıp çocuklar ile ilgili haberler görüyoruz. Son dönemde bu kayıp çocuk vakaları niye arttı? Ya da şimdiye kadar hep böyle miydi de bizim yeni yeni mi haberimiz oluyor? Bir insan, bir çocuktan ne ister ki ya? Annesiyle babasıyla problemin varsa git onlarla çöz kardeşim. Küçük bir çocuğun hayatını niye karartıyorsun? Anne ve babasıyla da çöz derken git onları öldür demiyorum tabi. İnsan gibi konuşursun olmadı yasal yollara başvurursun. Küçük çocukları olan anne-babaların yerine koyuyorum kendimi de. Her an tedirginlik içinde olmasınlar da ne yapsınlar? Artık bu noktadan sonra bir dakika yalnız bırakmamak lazım çocukları sokakta. Allah anne-babalara kolaylık versin. Bu zamanda çocuk yetiştirmek zor.

kayıp çocuk

HERKESTE ASTİGMAT ÇIKMAYA BAŞLADI
Ben bir astigmatım. Yıllardır gözlük kullanıyorum. Derecesi 1. Gözlük olmadan televizyonun alt yazıları flu gözüküyor. Aynı şey bilgisayar içinde geçerli. Dibine girmem gerekiyor ne yazdığını görmem için. Etrafımdakilerde birer birer astigmat olmaya başladı. Önce Mehmet Abi söyledi. Doktor gözlük verecekmiş. Sonra Gamze söyledi. “Ben gözlüklü oldum haberin yok. Astigmat çıktı bende” dedi. Çağrı merkezinde çalışanların genel bir göz hastalığı mı ki bu astigmat?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/group-of-children-walking-near-body-of-water-silhouette-photography-939700/

12 yorum:

  1. Bence hep vardı, algıda seçicilik arttı. Yine de sayının arttığı da yadsınamaz gerçek, toplumsal bozulma kendini her alanda gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplumsal bozulmayı da geçti olay. Nasıl isimlendireceğimi bilemiyorum.

      Sil
  2. İşin garibi eskiden kent meydanlarında kaçırılan çocuklar şimdilerde kırsalda kaçırılıyor.

    Astigmat sizin meslek hastalığınız olabilir kardeşim. Sen sanırım daha öncesi olmuşsun ama firmanın bunu araştırıp gerekli tedbirleri alması lâzım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden kırsal güvenilir diye düşünürdük. Artık oda bitti be abi.

      Sil
  3. 1 nedir yaa 1 nedir :) benim 5 yaşından beri astigmatın 3 lerde... :)

    YanıtlaSil
  4. Haklısınız Bu devirde kimseye güven olmaz.. ABİDİNASİL.BLOGSPOT.COM

    YanıtlaSil
  5. Daha önceden de vardı ama sosyal medya gibi araçlar olmadığından hemen duyulmuyordu yada duyulduğunda geç oluyordu. Allah herkesin evladını korusun.

    YanıtlaSil
  6. bilmiyorum; ama herkes tedirgin nereeye kadar böle sürer bilniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek düzeleceğe benzemiyor gibi. Anne babalar elinden geldiğince dikkat edecek.

      Sil