Powered By Blogger

16 Şubat 2018 Cuma

Vatanım Sensin, senaryodaki aksaklıklar neler?

     Vatanım Sensin dizisi severek izlediğim dizilerden biridir. Ama bu yıl dizinin senaryosunda beni tatmin etmeyen noktalar var. Mesela Tevfik karakteri. Onun senaryodaki görevi geçen sene bitmişti aslında. Bu sene karşımıza bir vatansever olarak çıktı. Hem de nam salmış bir efe olarak. Yahu o Tevfik’in o kadar fedakarlık yapacağını sizin aklınız kesiyor mu?

     Tevfik gibi adam dağlarda yaşar mı? Çıkarı olmayan bir şey için kılını kıpırdatır mı? Bu sene o durumu kendi içinde yaşadığı bir savaşa verdiler. Kendisi iyi bir insan olmaya çalışmış. Ama başaramamış. Sonunda tekrar kötülük damarı yakalamış onu. Bana hiç mi hiç inandırıcı gelmedi. Peki ya size, değerli Vatanım Sensin izleyicileri?

     Vatanım Sensin dizisindeki içime sinmeyen durumlardan bir diğeri ise Dağıstanlı vakası. Adam ilk bölümlerde vatanı için gözünü kırpmadan çekip abisini vuruyor. Bu akşamki bölümünde ise vatan hainliği ile diziye veda ediyor. Yahu bu inandırıcı mı? Dağıstanlı başından beri ne yaptığını bilen, vatanperver ve lider vasıflı biri olarak girdi. Şimdi bu adamdan nasıl bir vatan hanini yaptınız? 

Vatanım Sensin

     Dizinin ilk bölümlerindeki Dağıstanlı katiyyen bunları yapacak biri değil. Çünkü baştan adamın profili böyle çizildi. Bu adamı da kibirden götürdüler. O kadar kibir ki, vatanını bile satacak bir kibir. Abisini niye öldürdü bu adam o zaman? Vatanım Sensin, buradan da açık verdi senaryoda.

     Vatanım Sensin, belki geçen yılın sonunda bitmeliydi. Bu seneye uzaması senaryodaki bu anlaşılmazlıkları getirdi belki de. Bir ara senaristlerinin değiştiğini falan duymuştum. Eğer gerçekten doğruysa senarist değişimi çok kötü etkilemiş diziyi.

     Acaba yola çıkarken dizi için ne kadar bir süre planlamışlardı? Belki de bir sezon düşünmüşlerdi. Ama baktılar ki dizi çok iyi gidiyor. Reytingler almış başını gitmiş. Şimdi kim olsa bu kadar ses getiren bir diziyi hemen bitirmek istemez. En azından yapımcılar bu şekilde düşünür.

     Biz izleyici olarak diziden alacağımız keyfe bakarız. Ama ben yine de dizilerin uzamasına karşıyım. Bir dizinin anlatacak bir şeyi kalmadıysa devam ettirilmemeli. Bir sezonsa bir sezon. Yaşanmalı ve bitmeli. Vatanım Sensin her şeye rağmen yine de izleniyor.


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/homework-paper-pen-person-267491/

12 yorum:

  1. Dağıstanlı konusu bence güzeldi. Çünkü gerçekten de milli mücadele yıllarında bazı kuvayı milliyeciler TBMM’ye karşı isyan ettiler. Çerkes Ethem de en başta kahramandı ama daha sonradan hain ilan edildi, Demirci Mehmet Efe de başta kahramandı.. böyle birkaç örnek var. Düzenli orduya katılınca kurmay olmadıkları için belli bir rütbenin üzerine çıkamıyorlardı ve bunu da kabul etmeyip isyan etmişlerdi. TBMM bir yandan düşmanla bir yandan da önceden kahraman olan bu hainlerle savaşmıştı. Bunlar gerçekte olan şeyler.

    Tevfik konusu ise evet biraz fazla uzadı, çünkü Tevfik kötü olmasına rağmen Onur Saylak’ın muhteşem oyunculuğuyla diziye renk katıyordu. O yüzden uzatabildikleri kadar uzattılar bence.

    Yazı için teşekkürler, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar kapsamlı yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Tüm söylemlerinize katılıyorum. Gerçekten dün izlerken Dağıstanlı'ya şaşırmaktan diziye odaklanamadım. Bazen uzattıklarını çok belli ediyorlar ve o noktada insan kopuyor. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağıstanlı böyle bir sonu hak etmedi bence. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Başından beri izlemediğim bir dizi. Nedendir bilmiyorum içim ısınmadı tanıtımları sırasında da. Çok bir kaybım yokmuş demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sezon çok iyiydi aslında. Ama bu sene yazıda bahsettiğim gibi oldu. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Geçtiğimiz yıl ben de büyük bir ilgiyle izliyordum. Ama bu sene seyretmiyorum . Büyüsü bozulmuş gibi dizinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kabul etmek istemedim ama galiba öyle. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. "Vatanım Sensin" devamlı seyrettiğim dizilerden değil. Bu yüzden Tevfik karakteri için bir şey diyemiyorum. Ama Dağıstanlı için, kibirin ve egonun en iyi adamı bile kötüleştirebileceğini söyleyebilirim. Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kibir, insanı felakete götüren bir duygu, haklısınız. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Diziyi bende çok seviyorum ve izliyorum ama senin dediklerine katılmıyorum. Senaryoda küçük 1-2 tane açık gördüm bu güne kadar. senin dediklerin açık sayılmaz kanaatindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık olmasa bile mantık açısından oturmuyor bu dediklerim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil