Powered By Blogger

20 Şubat 2018 Salı

Jet Sosyete hakkında fazla eleştirel bir yazı...

     Gülse Birsel’in yeni dizisi Jet Sosyete dün gece ilk bölümü ile Star’daydı. Ben Çocuklar Duymasın’ı tercih ettim. Nasılsa defalarca yine yayınlarlar. Sosyal medya ikiye bölünmüş. Kimisi çok beğenmiş kimisi yerin dibine sokmuş. Benim de görüşüm negatif. İzledikten sonra bir daha bir kez daha değerlendireceğim tabi. 

     Fragmanlardan gördüğüm kadarıyla Avrupa Yakası’ndaki gibi bir ofis var. Ve ofiste de Burhan’ı andıran Çağlar Çorumlu. Zaten millet “Avrupa Yakası” diye diye ortalığı inletiyor. Sen de tutuyorsun onu andıran bir mizansen yapıyorsun. “Ne Avrupa Yakası’ymış kardeşim” diyenleriniz olabilir. Onu zamanında izleyen herkes ağzından düşürmez. Jet Sosyete bakalım böyle bir etki yapabilecek mi?

Jet Sosyete

     Jet Sosyete fragmanlarını izledim dün. 1,5 dakikalık fragman olur mu gerçi, oda ayrı bir konu. Youtube’da gezinirken denk geldi. “Acaba çok mu önyargılı davranıyorum?” dedim. Tüm objektifliğimle izledim. Yok abi yok. Daraldım, bunaldım. “Yok be Gülse olmamış” dedim. Tabi ilk bölümü izleyenlerin görüşü çok önemli olacaktı benim için. Belki ben yanlı bakıyor olabilirdim. 

     Ama yapılan haberlere göre beğenenler ve beğenmeyenler olarak ikiye bölünmüş izleyenler. Beğenmeyenler çok ağır sayılabilecek yorumlar yapmışlar. Ve tabi Avrupa Yakası ile karşılaştırılmış. Burhan, Aslı, Volkan gibi dizinin efsane isimleri tivitler arasında kendilerine yer bulmuş. Bu Avrupa Yakası özlemi hep devam edecek anlaşılan.  Jet Sosyete ilk bölümden geçer not aldı diyemeyiz herhalde bu durumda.

     Jet Sosyete hakkında daha net karar verebilmek için dizinin oturması lazım. En azından şans vermemiz lazım. Şöyle 5 bölüm ya da bir 10 bölüm falan. Ondan sonra ak mı kara mı belli olur. Ben Yalan Dünya’yı da beğenmemiştim. Ama herhalde 2 sezon devam etmişti. Tv2 sonradan tekrarlarını yayınladı. Orada baktım. Hiçbir şey yokken bakıyorduk. 

     İlk bölümden reytingde zirveye yerleşmiş. Tabi herkeste bir merak vardı. Sadece bu merak nedeniyle reytingde 1’inci olurdu zaten. Evet, bu yazı çok eleştirel oldu. Belki Gülse Birsel’i çok sevdiğimizden. Her zaman güzel işler yapmasını istediğimizdendir. Jet Sosyete her şeye rağmen dilerim beklentilerimizi karşılar.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/adult-business-choices-choosing-515169/

12 yorum:

  1. Jet sosyete bence jet görgüsüzler olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde komik olsaydı. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bende bununla ilgili bir yazı yazacaktım. Yetiştiremedim. Hiç begenmedim. Avrupa yakasi ile yalan dünya arasında olmus. Abartı rolleri hic sevmem zaten. Burada zirve yapılmış bildiğin. Kafalamadi beni yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de kafalamadı 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. İzlemedim ama fragmanlarından gördüğüm kadarıyla çok yapmacık geldi. Samimi havası yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmacık. Aynen budur. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. meraktan izledim ama beğenmedim ne yazık ki belki de beklentimiz çok yüksekti karakterler çok abartı çok karışık ve bence hatta sevimsizler Burhan'ın o sevimli sevimsizliği değil bildiğin gıcık tipler olmuş yine bir kaç bölüm daha şans veririm ama yok yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk izlenim genelde senin gibi. Tabi birkaç bölüm daha şans vermek lazım. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. İyi, tek beğenmeyen değilmişim :) TV zaten bitti bitiyor şöyle komedi dizisi olsa da ailecek izlesek derken çıkageldi ama, beklentiler havada kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, yalnız değilsin :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Ben ılımlı düşünmek istiyorum Cem. Gülmeye ihtiyacımız var. İlk bölümlerde hiçbir diziye ısındığım olmadı. Sizler gibi düşünene kadar seyretmeye devam edeceğim. O kadar çok rezil programlar varken tercihimi Gülse'nin hatırından yana kullanacağım. Biz eleştirmeye bayılırız zaten. Haberleri senden almak çok güzel. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh sadece o Gülse’nin hatrı var zaten 😀 Haber vermeye devam edeceğim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil