Powered By Blogger

21 Şubat 2018 Çarşamba

"Çocuklar Duymasın komedi dizisi değil"

     “Çocuklar Duymasın komedi değil” demiş Cengiz Bozkurt. Herkesin bildiği ismiyle Erdal Bakkal. Kendisi biliyorsunuz yeni başlayan Jet Sosyete dizisinde oynuyor. Peki yanlış mı söylüyor? Bence çok yerinde bir tespit yapmış. Sadece bunu demekle kalmamış. Niye böyle dediğini de açıklamış. “Çocuklar Duymasın drama bağladı” demiş. Aynen, aynen, aynen. 

     Büyük bir hevesle kanal D’de başlayacak haberini almıştık Çocuklar Duymasın’ın. Ama bir başladı ve gördük ki. Artık anlatacak bir hikayesi kalmamış. Daha önceki bölümlerde ne anlattıysa Birol Güven aynısını tekrar yazmaya başlamış. Aslında ben anlatacak hikayesi kalmamış lafına da karşıyım. Yüzlerce kez anlatılan şeyi sen tekrar anlatabilirsin. Çok da izlenir hem de.

Çocuklar Duymasın

     Çocuklar Duymasın yine bu dediğimin bir örneğini yapabilirdi. Birol Güven öyle anlatırdı ki, yine dillere pelesenk replikler ortaya çıkardı. Ama bu dediğimi yapabilmek kolay bir iş değil tabi. Baktı ki reytingler aşağı doğru gidiyor. Dizi final yapacak haberleri aldı başını gidiyor. “Bir şeyler yapmam lazım ama ne?” diye düşündü durdu. Sonunda bir şey buldu. 

     Ama bu bulduğu şey bu dizinin genlerine ters bir şeydi. Bunca yıllık Çocuklar Duymasın serüveninde hiç aldatma gibi mevzulara dalınmamıştı. “Ancak bu şekilde bu diziyi ayakta tutabilirim” dedi. Şimdilik başarılı da oldu. Ama ben yine de içime sindiremiyorum. Bunca yıllık Çocuklar Duymasın izleyicisi olarak söylüyorum bunu.

     Çocuklar Duymasın bu olmamalıydı. Ne alakası var bu aldatma olaylarının falan. Tamam ne Meltem ne Haluk öyle bir durumda yer almadılar. Ama bir komedi dizisinde bunun ne işi var? Hem de aile komedisinde. Sevmediğim sözü söyleyeceğim yine. Anlatacak bir şeyin kalmamış. Hadi şimdilik kurtardın. Peki daha sonraki bölümler ne olacak? Ne anlatacaksın? Bu belalı kadın karakteriyle nereye kadar gideceksin? 

     Böyle bir kadın karakterini ben Şebnem Özinal’dan hatırlıyorum. Zamanında Böyle Mi Olacaktı dizisinden. Hafızalara kazınan bir performansmış ki hala hatırlıyorum bak. Birol Güven’le karşılaşsam direk sorardım, “Dizinin bu halinden memnun musunuz?” diye. Acaba sosyal medyada bir anket falan yapıldı mı? “Çocuklar Duymasın dizisinin bu son halini nasıl buluyorsunuz?” diye.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/men-s-white-button-up-dress-shirt-708440/

10 yorum:

  1. Önceden severek izliyordum bu diziyi ama oldukça uzun bir aradan sonraki dönüşünde çok ısınamadım dokusundan fazla uzaklaşmış.Sıcacık aile dizilerini asla tutmuyor gibi gösteriyorlar ve saçma sapan içerikler giriyorlar bu yüzden dizlerden soğudum gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dokusundan fazla uzaklaşmış. Doğru bir tespit bence de. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. İlk zamanlarını izlemiştim. Kızı evlendiği zaman bıraktım. Cosby ailesinden ilhamla sanki Türk versiyonu yaratılmaya çalışılmış. Bazı dinamikleri kuramamışlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilerde dinamik falan kalmamış. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Seyretmiyorum ama çok haklısın. Reyting uğruna dizinin bugüne kadar kazandığı güven duygusunu zedelemek hiç yakışmamış. Üzüldüm doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de hiç yakışmadı. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Çok kişi beğenmedi sanırım dizinin yeni halini :)

    YanıtlaSil