Powered By Blogger

3 Mart 2017 Cuma

Poyraz Karayel, veda edememiş...

     Dün akşam sosyal medya yıkıldı. “Böyle veda mı olur?” diye. Poyraz Karayel’den bahsediyorum. Poyraz Karayel böyle bir vedayı hak etmemişti. Tam bir hüsrandı benim için. Ve eminim bir çok Poyraz Karayel izleyicisi de benim gibi düşünüyordur. Zaten daha önceki yazılarımdan birinde de söylemiştim. Aslında bu dizi geçen sezon final yapmalıydı. Tuttu ya. İlla ki devam ettirecekler, her zamanki gibi. Anlatılacak hikaye bitmişti. Buna rağmen devam ettirdiler. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olduğu gibi, bu dizinin de haziranı göremeyeceği belliydi. Gelelim finale. İki bölüme sığacak bölümü tek bölümü sıkıştırmışlar. Çok uzadı. Bir ara sıkıldım. Reytinglerde artık ne kadar düştülerse, fazladan bir bölüm daha çekememişler.

poyraz karayel, poyraz, ayşegül, poyraz karayel veda, güncel

                                       BU AŞK, ÖLÜMÜ HAK ETMEMİŞTİ
     Final yapmak için final yapmışlar işte. Veda bölümünde bir bir herkesi öldürmenin ne gereği vardı. Bence akıllarınca yapımcı hazirana kadar bu işin devam edeceğini öngörmüştü. Senaristte buna göre bir planlama yapmıştı. Ama işler ters gidince. Mecbur herkesin ölümünü bir bölüme sığdırmak zorunda kalmışlar. Hadi tamam onları anladık. Ama Ayşegül’ü neden öldürüyorsun? Dizinin ilk bölümünden beri izleyenler bilirler. Bence Ayşegül’ün ölümü Poyraz Karayel’in senaryo mantığına aykırıydı. Onu bırak, ruhuna aykırıydı. Poyraz ve Ayşegül aşkı ölümü hak etmemişti. Poyraz’ın, Ayşegül’ün ölümünden sonraki hali berbattı zaten. Bir Poyraz Karayel’ci olarak Poyraz’ın o halleri içimi acıttı.
                                             AYŞEGÜL’ÜN SON SÖZLERİ
     Ayşegül’ün arkasında hemen Nevra’nın belirmesi sanki korku filmlerinden bir sahne gibiydi. Hele birde yanan yüzünün yarısına maske takmış ya, tam olmuş. “O an öleceğimi anlamıştım” diyor Ayşegül. Peki niye öyle durdu? Niye kurtulmak için çabalamadı? Muhtemelen final olduğu için. Devam edecek olsa bir şekilde kurtulurdu değil mi? Ayşegül’ün bıçaklanmasını anlatışı da çok çarpıcı bir sahneydi. “Şimdiki bıçak yarası atar damarlarımdan birini kesti. İçime kan dolduğunu hissediyorum” sözleri çok etkileyiciydi. Birde, “Annemi çok özledim” ve “Kardeşimi göreceğim” sözleri yüreklerimizi parçaladı be. Birde Sinan’ı düşündüm. Annesi gibi sevdiği Ayşegül Ablası öldü. Baba desen delirdi. Çocukcağız ortada kaldı. En kötü bölümlerinden, belki de en kötü bölümüydü veda bölümü. Ama her şeye rağmen Poyraz Karayel efsane bir diziydi. Ve oda efsane diziler arasındaki yerini aldı. 

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/silhouette-of-couple-in-a-sunset-view-59059/

12 yorum:

  1. Sonunun hüsranla biteceğini ve beğenmeyeceğimi bildiğim için Türk dizilerinden kaçıyorum. Yok abi biz de bitirici hamle diye bir şey yok. Ya kursağında bırakırlar ya da içine ederler. Şaşırmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kardeşim. Bizim ayarımız yok. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Hem de baya güzel bir diziydi. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Hiç bilmiyorum diziyi valla :)) Yazım şeklin hoş olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı beğenmen hoşuma gitti :) Hangi blog yazarının gitmez ki :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. Diziler biraz kendine çeki düzen vermeli.. Hepsi tümden yoldan çıkmış durumda bana göre.. artık hiç birini seyretmiyorum. Yabancı diziler en iyisi, en seyredilir olanı. Kısa, insanı yormuyor, mesajını veriyor ve bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu dizi sürelerini kısaltmayı ve diziyi ne zaman bitireceğimizi bir türlü öğrenemedik. O yüzden kaliteli işlerin bile kalitesi düşüyor. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. Hiç izlemedim diziyi:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir. Bende bir çok diziyi izlemiyorum :) Birkaç dizi var izlediğim. Poyraz Karayel'de onlardan biriydi. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  6. Dizi film izleyemiyorum ama bu dizinin bir bölümünü izlemiş sevmiştim, arada da fragmanlarına bakıyordum. Üçüncü sezona uzadığını öğrenince tamam bunun tadını da kaçırdılar diye düşünmüştüm. Tadında bırakılmalıydı, iyi bir vedayı hak eden bir diziydi ama olmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende üçüncü sezonun olmaması düşüncesindeydim. Sonra tadını kaçırdılar işte. Ondan yalaş bulaş bir final yaptılar. Yorum için teşekkürler.

      Sil