Powered By Blogger

27 Ocak 2015 Salı

Keşke dememek hayalmiş...

       Hiç yapmadığınız bir şeyden pişman oldunuz mu?Ya da bu sorunun tersi de olabilir.Hiç yaptığınız bir şeyden pişman oldunuz mu?Yani keşkeleriniz var mı?Benim var.Hem de birkaç tane.Ve ömrümün sonuna kadar da bu keşkelerim devam edecek gibi.Kendimi tanıyorum çünkü.”Acaba olumlu karar verip evet deseydim mutlu olur muydum?”diye soruyorum kendime.Yoksa pişmanlıktan kıvrılır mıydım?
       Bu sorular kafamı meşgul ediyor.Ve işin kötüsü asla bu soruların cevabını bilemeyeceğim.Bu soruyu yaşadığım bir olaydan dolayı sorup duruyorum kendime.Ama bu olayı paylaşmak istemiyorum.Belki eleştirilmekten çok korktuğum içindir.Belki de biri,”Çok kötü yapmışsın keşke evet deseydin”derse dünya başıma yıkılır zannettiğim içindir.Kendi hayırıma destekçi bulamamaktan korkuyorum galiba.

       Hayatta tecrübesiz olmak çok zor.Neyin ne getireceğini bilemiyorsun.Ve hep ürkek adımlar atıyorsun,verdiğin her kararda.Ve attığın bu ürkek adımlar bir zaman sonra geliyor kafana takılıyor işte.Ben çok sosyal biri olmadım hiçbir zaman.Genelde içime kapanık bir yaşam tarzım var.Hayata hep dışarıdan baktım.Hiç içine giremedim.Hayat tecrübesi edinemedim.Ve bu tecrübesizlik bana hep ikilemde kaldığım kararlar aldırdı.Sanırım bundan sonra da böyle olacak.
      Geçmişte aldığım bazı kararlardan dolayı şimdi pişmanlık duyuyorum.O zaman için hayır yerine evet deseydim mutlu olur muydum diye şimdi de sormadan edemiyorum.


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com.tr

4 yorum:

  1. Bir düşünür,"tecrübe geçmişte yaptığımız hatalara verilen addır," der. Hata yapmadan,keşke demeden nasıl tecrübeli olunur ki? Bu nedenle, hata yapmaktan, keşke demekten korkmamak gerek. F.Nietzsche' nin dediği gibi: "Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söz gerçekten vurucu.Bu güzel paylasim icin tesekkürler Sahriye.

      Sil
  2. Bir gün geçecek "keşke"lerden ziyade, sizinle mezara kadar gidecek olan "keşke"ler sıkıntılı oluyor. Bu keşkeler adamı yer bitirir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim olayı çok iyi ozetledin bu cümleyle.

      Sil