Powered By Blogger

17 Haziran 2022 Cuma

Hayattan kısa kısa notlar #51

*Kaç yıldan beri devam eden Bir Zamanlar Çukurova dizisi bu akşam yayınlanan bölümüyle final yaptı. Perşembe akşamlarımız boşaldı böylece. Yeni başlayan dizilere bakacağız artık. Favori bir dizimiz olacak mı bakalım?

*Çekirdekli ekmek almış kardeşim. Ekmek dilimlerinin kenarlarına 3-5 tane çekirdek yapıştırılmış. Hayatımda ilk defa çekirdekli ekmek yedim. Ama özellikle bir daha alıp yemem. Bana hitap etmedi.

*Hayvan Çiftliği kitabını bitirdim. George Orwell’ın bu kitabı da boşuna klasik olmamış. Okuyunca anlıyorsunuz. Ama bu kitabın 1984’e göre okunmasının ve anlaşılmasının daha kolay olduğunu söyleyebilirim.

*Gelişim Okulu adında bir YouTube kanalı var. Dünyaya iz bırakmış insanların, hayatımızı aydınlatacak sözlerinden video yapıyor. Çok güzel sözler var. izlemelisiniz.

9 yorum:

  1. Hayvan Çiftliğini güya ben de okuyacağım ne zamandır, kapağını açamadım daha

    YanıtlaSil
  2. 1984'ü hiç sevmedim, yarım bıraktım. Hiçbir karakteri sevemedim çünkü, üstüne bir de karakterlerin itici davranışları eklenince okumak istemedim. Müstehcenlik eklemeseler ölürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1984'ü bir ara ben de bırakacaktım. Ama zorladım kendimi de öyle bitirdim. Ama Hayvan Çiftliği öyle değil bak, akıcı ve anlaşılır.

      Sil
  3. balkanlı bir dizi başlıycakmış, onu izliycem :)

    YanıtlaSil
  4. Hocam yaz geldi.. Artık tüm diziler ergen seviyesi yada Ege köylerinde geçen şiveli diziler olmaya başlar:) Çekirdekli ekmeği değil ama bir dönem zeytinli ekmeği çok severdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizilerde aşk kokusu olacak hocam :) Zeytinli ekmeği de ben yemedim hiç hocam :)

      Sil
  5. Muhtemelen tahmin ettiğin gibidir sonu.

    YanıtlaSil