Powered By Blogger

25 Ocak 2019 Cuma

Arka Sokaklar, ilk olarak Netflix'de yayınlanmaya başlasaydı ne olurdu?


     Netflix, artık Türk dizileri de yapmaya başladı. İlki de bildiğiniz gibi Hakan: Muhafız’dı. Şimdi ikincisi de yolda. İkinci dizide Beren Saat olacakmış. Artık bir kere Türk dizileri yapmaya başladı ya. Gerisi gelir. Ama Netflix, dizilerinde fantastik, mistik ögelere yer veriyor. Beren Saat’in oynayacağı dizide Göbeklitepe, ana mekan olacakmış. Genelde bu tarz diziler izleniyor, evet. Ama bizim de bir dizi kültürümüz var. Dünyanın her tarafında izleniyor. Bu dizi kültürünü ekrana niye taşımayı düşünmedi Netflix

Netflix

     İlk başta pat diye bizim dizilerden yap demek olmaz. Ama ilerleyen zamanlarda bizdeki potansiyeli görüp, bizim dizilerden birini ekrana taşıyabilir mi? Mesela İçerde’yi, Arka Sokaklar’ı düşünün. Alsın bunları koysun demiyorum. Sanki büyük kanallardan birine dizi yapıyorlarmış gibi yaptıracak yapımcılardan birine. Sonra koyacak. Acaba nasıl olurdu o zaman? Yabancılar nasıl tepkiler verirdi?

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/ngMtsE5r9eI

22 yorum:

  1. Belki çok oyunculu mekanlı dizinin maliyeti kurtarmıyordur büyük kanalda reklam geliri kadar gelir elde edemiyordur netflix

    YanıtlaSil
  2. bence hiç iyi olmaz netflixi belli dizi kalitesinden ötürü seyrediyorum her bölümü 4 saat süren saçma dizileri koymaya başlarsa izlenirlikten çıkar benim için..

    YanıtlaSil
  3. Arka sokaklar çok uzun süre yayında kaldı.Bence bu diziyi incelesinler

    YanıtlaSil
  4. Fantastik ,vampirvari filmler bize bir türlü oturmuyor .O giydirilmeye çalışılan elbise hep eğreti ve yabancı duruyor.Kültürde olmadığı için olsa gerek severek izlediğim bu türler türk işi olunca sırıtıyor.Dışarıda nasıl algılanıyor bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ben Hakan Muhafız'ı beğenmemiştim fakat Beren Saat'in dizisinden umutluyum. Konu Göbeklitepe'de geçecek ve bence Beren Saat bir arkeolog olacak. Kazı falan yaparken bambaşka bir dünya ortaya çıkacak diye tahmin ediyorum.

    Netflix'de Türk dizilerinin yayınlanmaya başlamasına şaşırıyorum. Tamam yeni Türk yapımları gelebilir o normal fakat; geçen günlerde Netflix'de Behzat Ç.'yi gördüm. Arka Sokaklar'ın neyi eksik ? Oda gelsin :)

    YanıtlaSil
  6. house of cards ı bitirince muhafıza başlıycam kısmetse çok merak ediyorum 3-4 sezon anlaşmayı başarmışlar ki netflix çok iyi dizi olmadığı sürece 3-4 sezon anlaşmazmış o nedenle iyice merak ettim doğrdsu...

    YanıtlaSil
  7. Bizim kültürümüzde yer alan samimiyetle oluşmuş hatta başarılı olmuş dizileri dünyanın izleyeceğini sanmıyorum. Ben de farklı kültürlerin bilim kurgu yapımlarını tercih ediyorum. Netflix'in de böyle bir kaygısının olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Farklı bir bakış açısı, ancak kesin arka sokaklardan bıkarlardı kaç senedir yayında ve iyi konu buluyorlar helal olsun. Gelecek yorumları merak ediyorum ... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Senaryo sıkıntısı çekmiyorlar. Selam ve dua ile.

      Sil
  9. Bence facia olur... Hoş 2 saattir netflix açık önümde, ne izleyeceğimi bulamadım yahu :)

    YanıtlaSil
  10. Arka sokakların daha kısa versiyonu "Çember" diye 1 saatlik bir dizi vardı eskiden. Pelin Akil falan oynuyordu. O tarz olabilir.

    YanıtlaSil
  11. Hakan Muhafızı izledim çok iyi olmasa da izlenilebilir bir filmdi bakalım 2.sezonun bölümleri nasıl olacak. Netflix işi biliyor, izleyici kitlesine göre dizi yapıyor adamlar, arka sokaklar 10 yıldır bitmedi akşamları haberden öncede çıkıyor, aynı bölümleri çevirip çevirip tekrar izlettiriyorlar gerçi ben izlemiyorum da :)

    Belki ilerleyen yıllarda bu dediklerin olur ama şu an için olacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Muhafız’ı bizden çok yabancılar sevmiş gibi. Şu an için bende olmayacağını düşünüyorum. Dediğin gibi gelecekte.

      Sil