Powered By Blogger

23 Eylül 2014 Salı

Güneşi görünce niye hapşırıyorum?..

          Bazılarımız güneş ışığından etkilenerek hapşırıyor...Hepimizin böyle tanıdıkları vardır...Hapşıran da,yanındaki bizler de bu iş nasıl oluyor diye hayret ederiz...Bilim adamları da bunun nedeninin peşine düşmüşler...Ama somut bir şeyler bulamamışlar...Bir şeyin nedenini bulamadıklarında...Her zaman yaptıkları gibi...İşi yine genlere yıkmışlar..."Gensel" deyip çıkıyorlar işin içinden.

          Hiç farkettiniz mi bilmiyorum...Hapşırırken gözlerimizi açık tutamıyoruz...Bilim adamları bunu da araştırmışlar...Neyse ki bu sefer,bu durumu yine genlere bağlamamışlar...Bu konuda söylediklerini ben size özetleyeyim...

          Herhangi bir nedenle vücudumuzda acı duyduğumuzda gözlerimizi kapatıyoruz...Hapşırma sırasında da nasıl bir acı duyacağımızı bilemediğimizden yine gözlerimizi kapatıyoruz...Bana bu açıklama pek mantıklı gelmedi...Hapşırırken acı duymuyoruz ki...

          Eminim siz de böyle söylüyorsunuzdur şu anda...Bilim adamları da bu konuda kendilerini şöyle savunuyorlar..."Duyacağınız acı sizin fark edemeyeceğiniz acı"diyorlar...Tabi bu dedikleri olabilir...Doktor değiliz sonuçta.

          Biz devam edelim yazımıza...Hapşırık hastalık habercisi olabiliyor...Eğer ard arda hapşırıyorsanız...Bu alerji olduğunuzun göstergesi olabilir...Böyle bir durumda tahlili yaptırmak gerekiyor.

          Tahlil yaptırdınız...Bir şey çıkmadı ise...O zaman bu hapşırmalarınızın nedeni...Bildiniz,evet genseldir.

          Peki uyurken neden hapşırmıyoruz?..Çünkü beyinde hapşırmayı tetikleyen sinirler uyurken etkisiz durumdadırlar da ondan.

          Son bir not da...En uzun süre hapşırma rekoru hakkında...Bir kişi 978 gün boyunca yaklaşık olarak her dakika da 1 defa hapşırmış.

4 yorum:

  1. güneşe bakınca ve çok ışıklı bir ortamda hapşıra biliyorum. bu aylarda hapşırıyorsanız nezle oluyorsunuz demektir. soğuk algınlığına dikkat etmek lazım.

    YanıtlaSil
  2. Benim eşim ile oğlum da güneşi ilk gördüklerinde hapşururlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi ben de yok ama şahit oldum güneşte hapşıranlara :) Sizinkilerde de var demek. Gensel bir durum demek ki.

      Sil