Powered By Blogger

24 Şubat 2021 Çarşamba

"İsim düşünmeyi bırak, bloğu aç artık"

     Bahtiyar- ben kısaca Bahti diyorum- blog açacak. Daha bu pandemi başlamadan iş yerindeyken konuşmuştuk bunun üzerine. Arada kaynayıp gitmişti. Yakın zamanda tekrar konuştuk. “İsim düşüneyim” dedi. Sonra yine ses yok. Artık bugün, “Bırak isim düşünmeyi falan. Direk yazmaya başla. Neler yazacağını merak ediyorum" dedim.


yeni blog açmak
foto kaynak: unsplash.com

      “O zaman sadece sana yazayım bro. Merakını gidermiş olursun” diyor. Böyle şakalaşmalarımız oldu. Ama yine, “Bunu nasıl açacağız? Anlatsana” demedi. Gerçi blog açmak, çocuk oyuncağı. Bakarsınız, “Açtım ve ilk yazımı da yazdım.” diyerek bir sürpriz de yapabilir. 

BONUS YAZI: Deep ile Duo’yu birbirine karıştıracağım diye ödüm kopuyor.

TÜM PARANIZI BİTCOİN’E YATIRMAYIN…

     Millet bangır bangır bağırıyor, “Bitcoin’e neyiniz var neyiniz yok, yatırmayın. Sonra perişan olursunuz. Sizi sarsmayacak kadar yatırın.”  Hatta bir tanesi, “Bitcoin’e yatırdığınız parayı unutun” diyordu. Unutun derken, bir miktar para yatıracaksın ve o parayı unutacaksın. Böyle bir mantıkla yatırım yapılması gerektiğini anlatıyor. Bu işe girecek arkadaşlar hiç mi araştırmıyorlar. Hiç mi bir bilene danışmıyorlar.

     Arkadaşlar, tüm birikiminizi sadece bir yatırım aracında değerlendirmek olur mu? Büyük konuşmak istemiyorum. Yarın benim de başıma gelebilir. İnsanın bazen şuursuzca yaptığı işler oluyor. Ne yaptığının farkında olmuyorsun. Önemli olan sonradan, “Yandım anam” dememek. Dikkat edin şu para pul işlerinde, gözünüzü seveyim.

 DİKTE ÖZELLİĞİ İLE TANIŞTIM…   

     Yıllardır İphone kullanıyorum. Ama dikte özelliğini bugün öğrendim. Bugün internette gördüm, dikte özelliği diye. Ama nasıl ve hangi haberin içinde gördüm, hatırlamıyorum. “Neymiş bu dikte özelliği?” diye arattım. Konuşarak, mesaj yazdırma. Sen konuşuyorsun, telefon onu mesaj olarak yazıyor. Çok pratik. Ama bazı kelimeleri istediğin gibi çevirmiyor. O sıkıntı. Onları klavyeden tekrar düzeltmek zorunda kalıyorsun.

BONUS YAZI: Yatırım aracı olarak İphone.

13 yorum:

  1. Yatırım işi bu devirde sakat hocam, elini attığın yerin elinde kalma ihtimali çok yüksek :-))

    YanıtlaSil
  2. Boşver zorlama zorla açtırınca devam edemiyorlar ben de arkadaşa açtırmıştım bi iki yazıdan sonra h
    gitti :)

    YanıtlaSil
  3. Bahti'nin blog işi şu atasözünü getirdi aklıma:
    ''Oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' demiş, yerini genişletmişler 'yenim dar' demiş.'':)))))

    YanıtlaSil
  4. Evet, o süreci okumuştum bloğunda :)

    YanıtlaSil
  5. Öyle düşünürken zaman geçiyor. En iyisini hemen dalmak olaya, sizin gibi :) Dikte özelliğini uzun mesaj yazacağım Zaman kullanıyorum

    YanıtlaSil
  6. Blog açalı çok uzun zaman oldu. İsim konusunu düşünüp düşünmediğimi cidden hiç hatırlamıyorum (:
    Ama tema için çokk uzun zaman uğraştığımı hatırlıyorum. Vakti geldiğinde o isim bulunur o yazı yazılır. Demekki beklemek lazım biraz daha. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil