Çok kitap okuyanlar, bence kitap da yazmalılar. Ya da en azından blog açmalılar. Ya da daha olmadı günlük tutmalılar. Çok kitap okuyan biri, sadece okumakla kalmamalı bence, yazmalı. Eğer yazmazsa eksik kalır gibi geliyor bana. Ahmet Ümit’in son çıkan kitabı Yırtıcı Kuşlar Zamanı şu ana kadar ne kadar sattı diye merak ettim. Kitap Yurdu’nda 10,621 adet satılmış. İnstagram’da bir söze denk geldim. Başarının mutluluk getirmediğini, asıl mutlu olan birinin başarıya ulaştığını söylüyordu. Bugüne kadar bize böyle öğretilmedi. Biz hedefimize ulaşınca, başarınca mutlu olacağız diye programladık kendimizi. Evet, bunun üzerine düşünelim. Ya düşünüyorum da: Eskiden insanların böyle dertleri var mıydı? Mesela Osmanlı zamanında. Böyle bakmıyorlardı herhalde hayata?
Zaten yazmayınca veya o kitap üstünde fikir alışverişinde bulunmayınca diyeyim, kitap havada kalır. Bizim okumak, yazmak, dinlemek, konuşmak olmak üzere dört tane temel dil becerimiz var. Yazmak bunların sonuncusu ve en uğraştırıcısı. :) Zaten bu nedenle, yazmak neticede sembollere anlam yüklemektir, yazdığımız şey aklımızda daha çok kalıyor. Hayatımda yaptığım en iyi şey erken yaşta yazmaya başlamam olmuş olabilir. Çocukluktan başlamalı yazma alışkanlığı. Hatta buradan ailelere seslenelim, çocuk okuduğu kitaptan anladıklarını yazmalı. Özet gibi de değil de tam olarak, işte kitabın içeriği ve mutlaka kendi düşüncelerini yazmalı.
YanıtlaSilKesinlikle. Yazma alışkanlığı kazandırılmalı daha çocukken. Ki, bizim gibi bloglar alsın yürüsün :)
Silen büyük başarı huzur ve mutluluk bu dünyada :)
YanıtlaSilDaha ne olsun be Deep :)
SilKitap olmasa da blog yazmak çok keyifli bence 😀
YanıtlaSilYazmak olmazsa olmaz bizim için :)
SilAhmet Ümit'in son kitabını henüz almadım. Kitap fiyatları el yakıyor. :)
YanıtlaSilGüzel bir derleme olmuş. Paylaşım için teşekkür ediyorum size.
Yakında halk kütüphanelerine gelir. Oradan alırsınız okumak için. Ben bekliyorum :)
SilKesinlikle katılıyorum. Zaten çok okuyan kişi aslında bir şeyleri açığa çıkarır. Bu belki yazmak belki de konuşmak olur.
YanıtlaSilKesinlikle. Bir şeylerin anlatma isteğiyle dolup taşacaktır çünkü.
Sil"Çok kitap okuyan biri yazmıyorsa bence biraz eksiktir..." Güzel bir tespit Cem, sana hak veriyorum. Çok okuyanın heybesi de doluyor zamanla. Heybeyi arada boşaltmalı ki yenilere yer açılsın. Paylaştıkça çoğalsın. Hep mutlu ve başarılı olmak dileğiyle :))
YanıtlaSilO zaman yeni yıl mutluluk, başarı ve sağlık getirsin :)
SilBence tarihin her döneminde insanların böyle sorunları vardı. Daha Sümerler'de gençlik nereye gidiyor yazıları var. Seneca kendisini linçleyenlere cevap diye kitap yazmış resmen, bakıyorsun şimdi de olsa aynı şeyleri yaşardı :D
YanıtlaSilBu sefer İnstagram'dan yazardı herhalde :)
SilOkuyan insan bir kaç kelimede olsa karalamalı. Bu insana çok iyi gelen bir aktivite oluyor. Stres tamamen geçmese de büyük ölçüde azalıyor. :)
YanıtlaSilEvet, harika bir aktivite :)
Sil