Powered By Blogger

10 Ekim 2020 Cumartesi

Kendi işinin patronu olmak ama nasıl?

 

kendi işinin patronu olmak
foto kaynak: unsplash.com

     Kendi işimin patronu olup, pazar günleri de çalışacaksam ne anlamı kaldı patron olmamın. Ben, kendi işim bile olsa deli gibi çalışmaktan bahsetmiyorum.


     Kendi işinde olsa, kendini harap etmeden, kendini geçindirecek bir işten bahsediyorum. Kendi işin bile olsa, kendini yıpratmaya, harap etmeye değmez arkadaşlar. Buradaki amaç: Kimseye muhtaç olmadan geçinmek sadece.

21 yorum:

  1. kendi işini kurunca işler öyle olmuyor işte. eksiği gediği oldusu olmadısı geliri gideri girdisi çıktısı bisürü şey var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi işini kurmuş gibi konuşuyorsun :)

      Sil
    2. Çalıştığım şirkette patronumuzun 85 yaşında olmasına rağmen hergün işe gelmesinden ve normal personel gibi iş giysisi giyip çalışmasından biliyorum..

      Sil
    3. Kendi hayatını berbat etmiş. Ne diyeyim.

      Sil
    4. Bence öyle değil. Çalışarak dinç kalıyor adam demek ki. 4 dili var. Genel kültür desen efso. Bir kere sohbet ettik kendisiyle, dünya görüşü çok iyi adamın.

      Sil
    5. Ben böyle bir kendi işimin olmasını istemezdim.

      Sil
  2. Kendi işim olsun gece bile çalışıyım 21 yıldır bir işte çalışan olarak

    YanıtlaSil
  3. İnsanın kendi işinin olması daha yorucu görünüyor:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha az yorucu olsun diye kendi işimde çalışmak istiyorum :) Kendi işim olsun, durmadan çalışayım gibi bir düşüncem yok. Sevgiler.

      Sil
  4. Kendin işin olsun ya da olmasın amaç o ki yaptığın işi iş olarak görmeyip o işten keyif alıyorsak ne mutlu bize. Ozaman zaman akıp gider. Eğer keyif alamıyorsak vay halimize. Daha emekliliğe çok var deyip yaşadığımız her gün hayattan soğuruz. Hayat zor. Her şey gönlünüzce olsun. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
  5. Türkiye gibi bir ülkede kendi işini kurma abi, kurup kapatmış olarak diyorum, Devlet ayrı eziyor, müşteriler ayrı ne gece ne güdnüz rahat vermiyorlar, Pazar günü, bayram tatili hak getire..

    YanıtlaSil
  6. Kendi işini kurma en güzeli, girişimciye destek filan yok hikaye ne Pazar ne Bayram tatilin olur, Devlet zaten eziyor Stopaj-gelir vergisi-KDV muhasebeci ücreti kazanmasan da her ay öde, işyeri açıp kapatmış olarak söylüyorum şimdiki aklım olsa asla açmazdım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerden bileceksin böyle olacağını be aga.

      Sil
    2. İşleri açıp kapatmış biri olarak söylüyorum diye belirtmiş yasar. Biz de bir dönem, gençlik hevesiyle is kurduk falan derken o yollardan geçtik, öyle kafa yastığa kolay konmuyor patron olunca geceleri. Maalesef patronluk dışarıdan afilli de, dışı seni içi beni yakar hesabı. Zor is yani, ben saygı duyuyorum patronlara. Çalışanlarının emeğini ziyan etmedikleri sürece, ki onlar da çok az zaten.

      Sil
    3. Patron olmak, her babayiğidin harcı değil diyorsun yani.

      Sil
  7. Ben sadece kendimin çalışacağı bir işten bahsediyorum. Yoksa bende patron olacak tarz yok.

    YanıtlaSil
  8. Pazarı bari olmalı dediğin gibi bir patronun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazarı olmayacaksa ne anlamı kaldı patron olmanın be abi.

      Sil