Powered By Blogger

5 Ekim 2020 Pazartesi

Eski Blogger'a dön seçeneğini bile kaldırmışlar...

      Google, allem etti kallem etti bizi yeni Blogger yönetim paneline geçirdi ya. Yeni Blogger paneli kullanılsın diye, eski Blogger’a dön seçeneğini de ortadan kaldırmışlar.

 

     Yani bizi, yeni yönetim panelini kullanmaya mahkum etti. Mecburen alışacağız artık. İlk başlarda etiketleme yaparken sıkıntı oluyordu.


Yeni Blogger paneli
foto kaynak: unsplash.com

 

     Onu düzeltmişler. Resimleri eklerken kocaman çıkıyor resimler. Neyse ki resimlere tıkladığınızda küçük-orta gibi seçenekler çıkıyor.

 

     Resmin büyüklüğünü oradan ayarlıyorsunuz. Ama niye böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar ki. Eskisi gibi resim normal boyutunda eklenseydi yazıya.

 

     Birde paragraf aralıkları ile ilgili bir durum var. Paragraflar arasında normal aralık bırakırsanız, yazıyı yayınladığınızda paragraflar bitişik gözüküyor.

 

     Bu hem görüntü olarak hem de okuyan açısından sorun oluyor. O yüzden paragraf aralıklarını iki boşluk yapmanız gerekiyor.

 

     Sağ üst bölümünde ön izleme bölümünden de kontrol ediyorum ben. Yavaş yavaş alışmaya ve ısınmaya başladım ben yeni Blogger paneline.

7 yorum:

  1. Sanki daha kolaydı eski blogger panelini kullanmak

    YanıtlaSil
  2. ben klasikçiyim yeni sürümler, durumlara hep ayak diretiyorum. twitter da web sürümünü yenilediğinde formül ara ara chrome üzerinden eklenti bulmuştum. onu kurup eski haline döndüm ama bi sene sonra chrome bu eklentiye artık uyum sağlamadığını belirtip, kaldırdı. iki ay girmediğimi biliyorum twittera. blogger da bunu yaptı hangisine küseyim bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger'a küssek de yazmaya küsemediğimiz için alışmak zorundayız.

      Sil
  3. bir hafta oldu yaaa yeni fark etmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle demeyelim de ancak yazma fırsatı buldum diyelim :)

      Sil
  4. Sorma. O kadar emek ver sonra bitişik çıksın. Neyse ki çözdüm ve alıştım artık :)

    YanıtlaSil