Powered By Blogger

26 Ağustos 2020 Çarşamba

Vatandaşı çöp atmaya nasıl teşvik etmeli?


     Peki vatandaşı çöp atmaya nasıl teşvik edeceksin? Adım başı çöp kovası koyarak. Bir ara elimde çöple dolaştım durdum. Hemen yakınımda bir çöp tenekesi bulup atamadım. 

     Şimdi adamın çöp atma alışkanlığı yoksa ve yakınında da çöp tenekesi göremezse elinde çöp dolaşır mı? Adım başı çöp kovası olacak ki, “Şurada çöp tenekesi varken atayım bari” diyecek. 

çöp atma alışkanlığı kazanmak
foto kaynak: unsplash.com

     O insana bunu düşündürteceksin. Böyle böyle alışkanlık kazandıracaksın. Bu yöntem tamamen oraya buraya çöp atmayı bitiremeyebilir. 

     Ama en azından bir fikir. En azından bir başlangıç. Bunu uygulamaya koyarsın. Baktın daha güzelini buldun o zamanda o fikri hayata geçirirsin. Peki sizin bu konuda düşünceleriniz neler? Siz nasıl uygulamalar olsun isterdiniz?

12 yorum:

  1. Selam dediklerinize katılıyorum. Ancak ben eğitim diyorum. Neden derseniz eğitim derken üniversite anlamında değil. Onun bilincini oluşturma ilk öğretim ya da diğerleri .Her insanda bilinçlenme farklı. Sonuç yere çöp atmama. bu bilinç okullarda ve ailede başlar.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sizin düşünceniz güzel ama caydırıcı cezalar olmalı çünkü bazen çöp kutusunun yanında olmasına rağmen çöpünü yere atanlara şahit oldum. O yüzden yere çöp atanları tespit edip ceza uygulanmalı.

    YanıtlaSil
  3. Nasıl olsa toplayan birileri var diyorlar.

    YanıtlaSil
  4. izmaritler için hangi takımı tutuyorsun gibi bölmeli çöpler var ya onlar yere atmama açısından çok akıllıca bi fikir. geri dönüşümler içinse pet şişeyi atınca kaba mama döken kutular var. ancak kesin çözüm bunlar değil maalesef. bizim insanımıza inisiyatif vermeye gelmez. bu yüzden caydırıcı cezalar olmalı. yere çöp atmanın cezası bizde 351 lira ancak bunu tespit edip, cezai işleme koyma noktasında eksikler var. yasada yer almakla bitmiyor.

    YanıtlaSil
  5. bu tür alışkanlıklar ailede kazanılır önce. sonradan kazandıramazsınız. blogda yeniyim. sizin ve benim yazılarımda görüşmek üzere. :)

    YanıtlaSil
  6. abd de yolda çöp atarsan cezası 1000 dolar :)

    YanıtlaSil
  7. Aynen. Param gidecek diye çöpe atarlar.

    YanıtlaSil