Powered By Blogger

17 Aralık 2019 Salı

Hekimoğlu ilk bölüm değerlendirmem...


     Salı akşamları televizyonda izleyecek bir şeyimiz olmadığı için oturduk Hekimoğlu’nun başına. Yabancı bir diziden uyarlama. Ben o yabancı diziye bakmamıştım. Hekimoğlu karakterini oynayan Timuçin Esen görüntü olarak tam oturmuş role. Ama davranışları bana biraz soğuk geldi. “Ben teşhisi koyarım hasta isterse tedaviyi kabul etmesin” sözü gibi mesela. Bunlar itici sözler. 

Hekimoğlu dizisi
foto kaynak: milliyet.com.tr
     Kanıt olmadan hastaya tedavi uygulaması. “Duruma bakalım ne olacak?” demesi. Sanki hasta burada kobay gibi gösteriliyor. “O olmadı bunu deneyelim. Şu olmadı bunu deneyelim” mantığı. Bilmiyorum gerçek doktorlar dünyasında böyle bir uygulama var mı? Hoşuma giden şeylerden biri: Ekibine aldığı kişilerin hepsini kendi tabiriyle, “Donuna kadar araştırması”. Yanılabilirim ama bana göre tutmayacak gibi.

11 yorum:

  1. Bir doktorlu dizi tuttu diye hemen yenisini piyasaya sürdüler gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
  2. House dizisini izlemediğin için sana soğuk gelmiş olabilir belki haklısın ilk bölümden çok sert bir giriş gibi, orjinal dizisi de aynen böyle. Tamamen aynı uyarlama. Ama ileriki bölümlerde House karakterinin aslınra ne kadar duygusal olduğunu anlayacağız bu Türk uyarlamasında da:D Bu arada ben de başarılı olamayacağını düşünüyorum çünkü orjinal yapıt o kadar iyi ki, Türkiye'den hiç kimse bir House olamaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. House fanı gördüm seni :)

      Sil
    2. Başka hiçbir şeyin bu kadar fanı olamam demiştim diziyi bitirdikten sonra, sen düşün :D

      Sil
    3. Ondan sonra mı bu mesleğe atılmaya karar verdin yoksa 😉

      Sil
  3. Ben izleyemedim ama annem de abartılı bulmuş karakteri

    YanıtlaSil
  4. Mucize Doktor çok tuttu ya, hemen benzerini yetiştirmişler. Ama meselenin doktorlukla ilgili değil otizm farkındalığıyla ilgili olduğunu bence zamanla öğrenirler.

    YanıtlaSil
  5. Dizileri kopyalamak yerien orjinalini yayınlasalar daha mantıklı olur, addan kaybediyor bir kere, asla House olabileceğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil