Powered By Blogger

17 Aralık 2020 Perşembe

Günlük yaşıyorum artık...

     Günlük yaşıyorum artık. Geleceği planlamıyorum. “Bundan sonrası için ne düşünüyorsun?” diyorlar. “Nerede trak orada bırak” diyorum. Artık sıkıldım gelecekte neler olacağı üzerine düşünmekten.


gelecek endişesi yaşamamak
foto kaynak: unsplash.com

     “Şöyle şöyle olursa ben ne yaparım” sızlanmalarından. İlk defa arkadaşlarıma dile getirdim bunu ve rahatladım. Özellikle onların duymalarını istiyordum zaten. Benim bu konuda ne kadar net olduğumu gördüler. Onların gözünde belki de bir tık daha yükseldim.

9 yorum:

  1. Ben hep böyleyim Cem. "Sonunu düşünen kahraman olamaz" deyiminden yola çıkarak, "geleceği düşünen yaşamayı bilemez" şeklinde dünyamı tasarladım. Umutsuz varlıklarmışız gibi hissettiriyor ama bu fikirle yaşıyorum yıllardır. Yaşım 36 olacak. Evlenmedim ve geleceğe zerre yatırım yapmadım. Gerekte yok. Gelecek için kaygılanıp yaşamak istediğim hayatı yaşayamayacaksam geleceğin bana bir faydası yok. Örneğin para biriktirmeyi sevmiyorum. Para gelecek için değildir. Şimdi içindir. Gelecek için trilyonlarca para biriktirip genç yaşta ölürsem ben hayatımı yaşamamış olacağım, gelecekte o parayla huzurlu bir hayat geçiremeyeceğim. İki ucu b*klu değnek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağı yukarı aynı yaştayız. Akran sayılırız. Tanışıyor muyuz bi yerden :)

      Sil
    2. Farklı profilden girmişim :) Ben Kuzgun...

      Sil
  2. Yaşanma ihtimali olan hiçbir şeyin, o şeyin korkusu kadar korkutucu olmadığı söylenir. Bilemiyoruz tabi.

    YanıtlaSil
  3. En güzelini yapmaya başlamışsın

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel söyledin. Su akmış yolunu bulmuş :)

    YanıtlaSil