Powered By Blogger

22 Kasım 2022 Salı

Bir çocuğun annesi olmak için onu doğurmak mı gerekir?

Bir çocuğun annesi olmak için illa onu doğurmak mı gerekir? Bir Küçük Gün Işığı dizisindeki Elif karakteri bunu soruyordu. Hepimizin cevabı nettir herhalde. Esas annesi annelik yapmıyorsa ve onu doğurmayan kadın onu doğurmuş gibi gözünün içine bakıp büyütüyorsa, onun doğurmuş olması gerekmez. Artık o çocuğun annesi olmuştur.

DARMADUMAN OLAN DİZİ…

Darmaduman dizisi reytinglerde darmaduman olmuş. Fox TV, dizinin gününü değiştirmiş. Ama buna rağmen dizinin final yapacağı konuşuluyor. Dizinin fragmanını izlediğimde diziye ısınamamıştım zaten. Fox’un yeni başlayan dizilerinde iş yok gibi.

İLKER AYRIK’LI SKEÇ BİLE GÜZEL OLMAMIŞ…

İlker Ayrık’ın, Çok Güzel Hareketler Bunlar’da oynadığı skeci izledim. Hiç komik değildi. Skeç fikri güzel düşünülmüş. Ama komik yazılmamış. Yarısında izlemeyi bıraktım. Bu arada Çok Güzel Hareketler reyting listesinin ilk 10 sırasında yoktu. Böyle giderse final kararı alır kanal.

HINCAL ULUÇ’UN BENİM HAYATIMDAKİ YERİ…

Hıncal Uluç hayatını kaybetti. Kendisinin benim için ayrı bir yeri vardı. Hayatımda okuduğum ilk köşe yazıları, onun köşe yazılarıydı. Onun gibi yazmak istedim hep. Yazılarını zevkle okurdum. 90 Dakika ve Yaşamdan Dakikalar programlarını hep takip ettim. Böyle bir yeri vardı hayatımda. Şimdi yazıları kaldı. Allah rahmet eylesin. Ara ara yazılarını okumaya devam edeceğim ama. Normalde de eski yazılarını okuyordum. Sadece onun değil, takip ettiğim diğer köşe yazarlarının da. Güle güle Hıncal Abi.

24 yorum:

  1. Artık şu yerli diziler bir sorunsal hâlini aldı. Büyük kanalların yayın akışı bunlarla dolu. Yeşilçam filmleri oynatın, yabancı dizi gösterin vs. Bu nedir arkadaş! 90'lı yılların ekranını özletiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizilerde hep dram dram. İçimiz şişti. 90’lı yılları severim. İnstagram’da takip ettiğim hesaplar vardır 90’lı yıllarla ilgili.

      Sil
  2. Kedinin, köpeğin de annesi olabiliyor insan. Annelik doğurganlıkla alakalı bir durum değil bence.Her çocuk doğuran anne mi oluyor.. Hayır maalesef

    YanıtlaSil
  3. eskiden okurdum ben de yazılarını, kaybettiğimizi bilmiyordum hepimizin başı sağ olsun

    YanıtlaSil
  4. Aaa vefat haberini senden aldım, şaşkınım. Huzur içinde yatsın.

    YanıtlaSil
  5. Çok Güzel Hareketler 2 bu sene bence de kötü gidiyor, izlediğin zaman gülemiyorsun. İlk yapılan Çok Güzel Hareketler daha güzeldi, Eser'in, İbrahim'in olduğu.
    Darmaduman dizisini uyarlama yaptılar ama uyarlama yaptıkları Evimiz Hollywood'da dizisiyle uzaktan yakından ilgisi yok, ilk bölümden kendini belli etti zaten, instagram hikayemde de yazmıştım, dizinin orijinalini seyrettiğim için bu dizi hiç olmamış maalesef.
    Herkes anne olamıyor, sadece doğurmak yetmiyor bunun için, doğru düzgün bakan, çocuğunun psikolojik durumuyla ilgilenen, onu anlayan, dinleyen, düzgün bir birey olması için yetiştiriyorsan o zaman annesindir. Anneliği sadece yemek yedirip, üstünü giydirmek sananlar var ne yazık ki.
    Yine çok yazdım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğin zaman güldürmüyor, aynen. Uyarlamalar her zaman başarılı olamıyor. Anneliğin hakkını vermek lazım. Dilediğin gibi yaz :)

      Sil
  6. bu ara dizileri takip edemiyorum:)
    Hınçal Uluç haberi üzdü, ışıklar içinde uyusun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi ara kafa dağıtmalık izlemelisin dizi ya da skeç :) Amin

      Sil
  7. Dini açıdan öğrenmiş olduk meseleyi sayende Müfred.

    YanıtlaSil
  8. hıncal uluç değişik renkli biriydi :)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel anlatmışsın durumu. Yorumuna sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Darmaduman ın kadrosu çok iyiydi ilk bölümü izledim ve biraz üzüldüm. Sanırım beklenti karşılanmadı

    YanıtlaSil
  11. Allah rahmet eylesin:( Anne-baba olma konusu değişik bir şey hocam... Kendini biyolojik oldukları için anne baba sanan ne tipler var.. Yada ne mükemmel anne babalar var biyolojik olmalarına rağmen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin hocam. Her şey biyoloji değil hocam haklısın :)

      Sil
  12. ne anneler tanıdım diye giresim var mevzuya ama çok uzun olur, anne olmak çok zor, 1 evladım var ama o kadar ince bir çizgi ki. Ne söylesem ne yazsam ifade edemeyeceğim bu konuda hislerimi. Dizi izlemiyorum, daha doğrusu uzun zamandır güncel dizi izlemiyorum, yerli dizi bazen sarıp netten izliyorum ama genelde yabancı dizileri tercih ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. İnsan anlatmak istiyor uzunca. İyi seyirler :)

      Sil
  13. Büyük ustaya üzüldük,Sanırım sadece doğurmak yetmiyor ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen üzüldük. Bence de sadece doğurmak yetmiyor.

      Sil