Sayfalar

Sayfalar

Kısa Hikaye: Darlandım...

Evde daralmıştı ve kendini dışarıya atmıştı. Belki biraz yürümenin iyi geleceğini düşünmüştü. Neden daralıyordu? Onu da tam bilemiyordu ya. Belki gelecek kaygısı, belki de günlük iş stresi, belki de ülkenin içinde bulunduğu durumdu onu darlayan. Bir kasım akşamıydı. Hava kararmaya başlamıştı. Zaten gün boyu hava da grimsi dedikleri türdendi. Tam bir sonbahar havası işte. Kahvenin önünden geçerken dışarıda oturan birkaç kişinin dışında herkesin içeride olduğunu gördü. Kahveci bir tepside çayları dağıtıyordu. Yürümeye devam etti. Kafasında devamlı dönüp duran şeyler tekrar zihnine hücum etti. İşi stresliydi, hayatı rutindi, geleceği belirsizdi. Bunları düşünürken merkeze gelmişti. Zaten eviyle, merkez denen küçücük yer, yakındı. Fırını gördü. Acaba eve ekmek lazım mı diye sordu kendine. Evi aradı. İki ekmek almasını söylediler. Fırından ekmekleri aldı ve gerisin geriye eve doğru yürümeye başladı. Tam o anda akşam ezanı okunmaya başladı. Evlerin ışıkları bir bir yanıyordu. Bu yürüme sorunlara çözüm değildi ama bir nefes almıştı işte.

14 yorum:

  1. Bu kısa kısa yazılarını sevdim valla :)

    YanıtlaSil
  2. Dilimiz ne kadar zengindir. Darlanmak, daralmak, dar gelmek... Aklıma o kadar çok sözcük geliyor ki Bu darlanmak sözcüğü darda kalmak, dargın kalmak sözcüklerini de düşündürüyor. Hayır hayır kötü düşünmüyorum.
    Hikayenin kurgusu öyle güzel işlenmiş ki, yazının alanı bile daralmış, yazar okuyucu ile tam bir empati kuruyor, daraltıyor.
    Emeğinize, yüreğinize, beyninize sağlık.
    Bloğumun klasikten ayrılmadan , teknolojiye uygunluğu açısından , önerileriniz olursa, yardım rica etsem daralmazsınız değil mi?
    Sağlıklı, ferah günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı hakkında güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler hocam :) Bloğunuza gelince. Benim de, sizin de bloğunuz aynı bence. Aynı temaları kullanıyor gibiyiz. Bence bir eksiklik yok bloğunuzda. Ama yine de değişiklik isterseniz bir arkadaşımı yönlendirebilirim.

      Sil
    2. Mükemmeliyetçi eğilim ama içimde daha iyiye, daha cüzele ulaşma çabası hep var. İnstagramda yaşadığım güvensizlik beni çok etkiledi. Güvenilir bir ortamda sorularıma cevap aramak beni çok mutlu edecek. İlginize teşekkürler.
      Selam sevgiler.

      Sil
    3. Darlanmak kelimesini ilk olarak Rizeli bir teyzeden duymuştum. Sonradan çok kullanılır oldu. İnternet pek yaygın değildi o zamanlar. Şimdi pek çok söyleyiş hızla yayılıyor.

      Sil
    4. Ne demek hocam selam ve sevgiler bizden

      Sil
    5. Aynen Gürizan. İnternette popüler olunca herkesin diline düşüyor :)

      Sil
  3. I love ❤️ long walks in nature, I find it very therapeutic. Nice post. Warm greetings from Montreal, Canada 😊 🇨🇦

    YanıtlaSil
  4. ekmek ve yoğurt :) iyi gidiyorsun yaa neden daha önce denemedin ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Deep. Senden bunları duymak güzel :)

      Sil