Powered By Blogger

13 Aralık 2022 Salı

Sevdiğin işi yapmalısın muhabbetine ölüp bitmiyorum artık...

Kişisel gelişimcileri dinleye dinleye kişisel olarak gelişemedim. Aksine kişisel gelişimcilerin söylediklerine daha da bir temkinli yaklaşır oldum. Sevdiği işi yapma olayına eskisi kadar ölüp bitmiyorum. Hala saygım ve inancım var insanın sevdiği işi yapmasına. Ama şimdi ayaklarım daha da yere basarak düşünüyorum bunu.

SABAH KAHVALTILARI İÇİN DİZİ ÖNERİSİ… NETFLİX DİZİSİ DEĞİL AMA…

Birkaç gündür sabahları kahvaltıda kanal D’deki Küçük Ağa dizisini izliyoruz. İlk yayınlandığı dönemde de izliyorduk. Bu dizi de güzel başlayıp sonu doğru dürüst getirilemeyen dizilerden biri olmuştu. Sabah sabah iyi bir alternatif olduğunu söyleyebilirim.

NE ENFLASYON, NE DOLAR, NE ASGARİ ÜCRET ARTIŞI. HİÇ BİRİ BÜNYEDE HEYECAN YAPMIYOR ARTIK…

Bir zamanlar doların artışı büyük bir haber oluyordu. Artık değil. Bir zamanlar enflasyonun yükselmesi büyük bir haberdi. Artık değil. Her şeye alışıyoruz ve önemsemiyoruz artık. Asgari ücret tartışmaları başladığı zaman da heyecan duyardım. Artık ona da heyecan duymuyorum. 10 bin lira olsa bile heyecanlandırmıyor beni. Artık olayın yapılacak zamla bir alakası kalmadı. Önemli olan fiyatların artmaması.

MESSİ’Yİ SEVEMEDİM. “BUNCA İNSAN SEVERKEN, SEN NİYE SEVMİYORSUN LAN?” DİYE DE SORDUM KENDİME…

Messi’den nedense hiç hoşlanmamışımdır. Her zaman Ronaldo’cu olmuşumdur. Messi’yi sevememiş olmamın altında psikolojik olarak ne yatıyor olabilir? Bunu zaman zaman sormuşumdur kendime. Cevaplar da almışımdır aslında kendimden. Ama bu cevaplar tatmin etmemiştir beni.

 

 

19 yorum:

  1. Kişisel gelişim benim faydalı bulamadığım bir alan. Belki işine yarayanlar vardır ama ben o metinleri okuyarak kişisel gelişemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hıımm.. yazdıklarının genelinde bir tükenmişlik, bıkmışlık ve bırakmışlık görüyorum.
    Kahvaltıda kaç kişisiniz Cem? 2 veya 3 kişi olduğunuzu varsayalım, neden sohbet etmiyorsunuz, fonda neşeli bir radyo müziği eşliğinde. Bak böyle böyle insanlar iletişimi, sohbeti unutuyor ve uzaklaşıyor. Düşünsene sabah televizyon, öğlen ve gün boyu cep telefonu ekranı, akşam eve gel televizyon ve cep... yanı başındaki insanla, en uzak mesafede oluveriyor insan birden. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos, bıkmışlık uzun süredir var. Dizi izlerken de bir yandan da sohbet ediyoruz aslında.

      Sil
  3. heyecan kalmadı valla kanıksadık her saçmalığı....

    YanıtlaSil
  4. Sizde yaşananlara aynı şekilde bende katılıyorum hocam çok iyi bir içerik 👍

    YanıtlaSil
  5. messi otistik ondan sempatik değil :) mbabpe kupanın yıldızı hem de şirin :)

    YanıtlaSil
  6. Enflasyon en iyi bu şekilde anlatılabilirdi Müfred.

    YanıtlaSil
  7. Hala efsane soru :) Her dedikleri kişisel geliştirmiyor, net :)

    YanıtlaSil
  8. Boş öneriler. Çok güzel ifade ettin. Para, bizim içim mevzu olmaktan çıktı :) Sorgulamayı seviyorum. Kendini sorgulayan blog yazılarını da çok severim. Yorumun için ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  9. Ronaldo sağlıklı besleniyor ondan olabilir bir de aşırı disiplinli ya ben o duruşu seviyorum, eskiden yetenek +kola diyebilirdim ama son yıllarda disiplinli çalışma+ sağlıklı yaşam diyorum o sebepten bence de Ronaldo :) heyecanı meyecanı kalmadı hiçbir şeyin :( kişisel gelişemiyoruz, yerimiz dar ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, disiplinli oluşu ve hayatının her anında işini düşünüp ona göre yaşaması hayranlık verici :) Heyecanımız gitti gerçekten. Yerimiz geniş olduğu ve kişisel gelişebildiğimiz yeni bir yıl ümidiyle o zaman.

      Sil
  10. Hocam bu kişisel gelişimciler, gezginler vs. önce parayı bir yerlerden bulup sonra böyle tavsiyeler veriyor bence:) Önce parayı bulup, sonra sevdiğin işi yapacaksın/ yapabileceksin bence:) Messi, Ronaldo olayında bende Ronaldo taraftarıyım. Çünkü Messi'yi fazla agresif ve kendini beğenmiş, rakiplerini aşağılayan biri olarak görüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hocam :) Sevdiğin işi yaparak para kazanamıyorsan, önce parayı bulup, sonra sevdiğin işi yapacaksın :) Messi bana da kendini beğenmiş biri gibi geliyor. O yüzden ben de pek hoşlanmıyorum kendisinden.

      Sil
  11. Asgari ücret konusuna yorum yapamıyorum artık, zaten ay sonunda belli olacak, umarım iyi olur ve bunun sonucunda market fiyatları artmaz, yoksa bir anlamı kalmıyor.
    Ronaldo çok iyi kalpli bence, bana daha sempatik gelir o yüzden ama ikisini futbol anlamında kıyaslayacak kadar derin bir bilgim yok:) Futbolda az bilgim var diyelim:)
    Herkes kişisel gelişimci değil, işi biraz da ticarete çevirdiler ne yazık ki. Şunu söyleyebilirim; sana iyi gelmeyen insanların konuşmalarını dinleme, kitaplarını okuma:))) Zaten hissedersin sana iyi gelen, gelmeyen şeyi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgari ücret ne kadar olsa da market fiyatları artmaya devam edecek ve zammın bir anlamı kalmayacak yine. Futbol hakkında derin bir bilgin olmasa bile hissettiğin önemli :) Kişisel gelişim işi de ticarete döndü evet :) Önerini dinleyeceğim :)

      Sil