Powered By Blogger

23 Temmuz 2021 Cuma

Gerçek dindar, dinini her zaman sorgulamalıdır diyen felsefe...

     Portal diye yeni bir YouTube kanalı keşfettim. Felsefi videolar yayınlıyorlar. Herkesin anlayacağı bir dilde, bilgilendirici. İşte o kanalda bugün Kierkegaard felsefesini anlatan bölümünü izledim. Bu filozof ile ilk defa tanıştım ve felsefesi de çok ilgimi çekti. Kierkegaard felsefesine göre, insan inanmalı ama yine de dinini sorgulamaya devam etmeli.

     Hatta bu felsefeye göre esas dindar, dinini sorgulayan kişidir. Anksiyete hakkında da ilgi çekici bir görüşü var bu felsefenin. Mesela yüksekten korkmamızın nedeni, düşüp ölecek olmamızdan dolayı değil, bir yanımızın atlamayı istemesinden dolayıdır. Bu anksiyeteye neden olmaktadır.

LEYLA İLE MECNUN FRAGMANI NELER HİSSETTİRDİ?

     Leyla ile Mecnun’un tekrardan başlayacak olan yeni bölümlerinin fragmanını izledim. Şu anda trend videolarda 3.sırada YouTube’da. Tüm kadro toplanmış. Fragmana bakarak, eski Leyla ile Mecnun’un aynı tadının olduğunu söyleyebilirim. Şok bir not ise: Erdal Bakkal kağıt toplayıcısı olmuş ya da evsiz olmuş. Onun ayrımına varamadım. Erdal Bakkal’ın upuzun saçları da dikkatimi çeken bir başka noktaydı.

     Masal kahramanı Rapunzel gibi olmuş saçları. Erdal Bakkal boş olduğu için oraya yıkıp, bina yapmayı düşünüyor Yavuz. Bu fikir sanırım size hiç yabancı gelmemiştir. Nerede boş bir arsa görsek hemen apartman dikmek istiyoruz. Bu kısacık fragman bile bana eski Leyla ile Mecnun’u izliyormuşum hissi verdi. Galiba bu yeniden çekme denemesi başarılı olacak gibi. Güzel bölümler bekliyor bizi.

KİŞİSEL GELİŞİM ÖNERİSİ: ANA HABER İZLEMEYİ BIRAKIN…

     Bugünkü yazı konularının hepsi izlediğim YouTube videolarından çıktı. Bu videolardan birisi de Beyhan Budak’ın, kişisel gelişim için 15 pratik öneri verdiği videosuydu. Bu 15 tane pratik öneriden birisi ana haber bülteni izlemememizle ilgiliydi. Kendisi yıllardır ana haber bülteni izlemiyormuş. Televizyon desen zaten yok. Hikmet Anıl Öztekin’den de duymuştum bu televizyon izlemeyi bırakma muhabbetini. Bu kadar kişi televizyonla ilgili bu kadar şey söylüyorlarsa elbette bir bildikleri vardır.

     Televizyonu tamamen izlemeyi bırakabilir miyim bilmiyorum ama şu ana haber bültenlerini izlemeyi bırakmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Çünkü hayatın hep kötü yanlarını gösteriyorlar. Sen bu kötü yanlarını gördükten sonra gelecek için nasıl hayal kurma isteği bulacaksın ki içinde. İşte tam da bunu anlatıyor Beyhan Budak. Bunu bir düşünelim derim.

 

 

 

8 yorum:

  1. Ana haberlerin izlenmemesi,bu memlekete ve bu millete yapılabilecek en büyük iyiliktir..:)

    YanıtlaSil
  2. Hocam bu anksiyete ve yükseklik korkusu ile ilgili yaklaşım gerçekten çok ilginç geldi. Hiç bu açıdan bakmamıştım ama doğruluk payı var sanki:-) Birde haber bülteni seyretmeme işi olmayacak şey değil, ben mesela izlemiyorum:-)) Ama arada ciddi rahatsızlık hissediyorum, ne oluyor ne bitiyor bilmemek bazen aşırı tedirginlik hissi uyandırıyor insanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da mantıklı geldi yaklaşım hocam. Habere dalma, habersiz de kalma diye özetledim bu işi hocam :)

      Sil
  3. tv de dizi dışında bir de güldür güldür başka şey bilmem. haber hiç izlemedim nette de hiç okumam :)

    YanıtlaSil
  4. Bana da ilginç geldi. Toptan izlememek konusunda ben de kararsızım.

    YanıtlaSil