Powered By Blogger

28 Mart 2021 Pazar

"Neden kitap okumalıyız?" sorusuna farklı bir cevap...

     Yapılan araştırmalar kitap okumanın alzheimer riskini azalttığını göstermiş. Bundan sonra, “Kitap okumanın ne yararı var ki?” diyenlere, “Alzheimer olmamanı sağlıyor” cevabını gönül rahatlığıyla verebiliriz. Klasik cevapların dışında bir cevap olduğunu düşünüyorum.

BONUS YAZI: Blog yazılarını kitaplaştırmak…

kitap okumanın yararı
foto kaynak: unsplash.com


YENİ KİTAP…

     Orhan Pamuk’un, Ben Bir Ağacım kitabını okumaya başladım. Bazı kitaplarından bölüm bölüm almış ve yeni bir kitap yapmış.

YENİDEN OYNUYORUM…

     Kafa Topu oyununu yeniden indirip oynamaya başladım. Uzun zaman olmuştu oynamayalı. Bazı zamanlar nedense aşırı oyun oynama isteği duyuyorum.

ÇOCUKLAR CAMİDEN SOĞUMASIN…

     Kanal 7’de de Berat Kandili nedeniyle Kuran dinliyorduk. Camide küçük bir çocuk, insanların arasında koşup duruyordu. “Çocukluk” dedik. Kimse de çocuğa bir şey demedi gördüğümüz kadarıyla. Olması gereken bu. Çocukları camiden soğutmayalım. Bırakalım oynasınlar.

BONUS YAZI: Hayattan notlar 13…

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN…

     Bu arada Berat Kandilimiz mübarek olsun. Bu kandilde seneye çıkıp çıkmayacağımız yazılırmış. Yani öleceklerin listesi bu kandilde belli olurmuş. Bu nedenle, “Acaba o listede ben de var mıyım?” diye tedirgin olmadım desen yalan olur.

AKLA TAKILAN DİNİ SORULARA CEVAPLAR…

     YouTuber Başak Kablan, kanalına Akademisyen ve İlahiyatçı Emre Dorman’ı konuk etmiş. Başak Kablan, herkesin aklına takılan soruları, tam da aklımıza geldiği şekilde dobra dobra sormuş. Emre Dorman da çok açıklayıcı bir şekilde yanıt verdi. Bence bir göz atın derim.

HELAL OLSUN MİLLİ TAKIM…

     A Milli futbol takımımız, Avrupa Şampiyonası elemelerinde deplasmanda Norveç’i 3-0 yendi. Birkaç gün önce de Hollanda’yı 4-2 yenmiştik. Nazar değmesin millilere. 41 kere maşallah.

OBRUK AFETİ…

     YouTuber Ruhi Çenet, Konya’daki obruklarla ilgili bir video yapmış. Devasa obruklar var. Ve Konya bir doğal afetin eşiğinde. Ama kimsenin umrunda değil. Böyle giderse Konya’nın tamamı obruklarla kaplı bir hale gelebilir. Belki de haritadan bile silinebilir.

MUHABİRLERİN, POLİSLİK YAPMASI…

     Muhabir vatandaşın birine, “Maskeniz takılı değil” dedi. Kadın da, “Sana ne” dedi. Aldın mı cevabı muhabir efendi. Muhabirler böyle yapıyorlar ya, bir gün dayak da yiyecekler. Kardeşim sen polis misin, zabıta mısın, nesin? Hangi hakla sorguluyorsun insanları? Sen haberini yap, bekçilik yapma.    

    

10 yorum:


  1. Kısa kısa seçkiler. Keyifle okudum. Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hocam mutlu pazarlar öncelikle 🙏 kitap okumanın faydasına verilecek cevap gerçekten de anlayanın düşünmesine sebep olur :-)

    Vallahi cami ve çocuk olayı gerçekten önemli, bizim caminin hocası açıkça söyler, çocuğa laf söyleyecek varsa gelmesin camiye diye (pandemi öncesi tabi).

    Ayrıca Milli Takım beni hem şaşırtıyor hemde mutlu ediyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi pazarlar :) Geç oldu biraz hocam. O hocaya sevgilerimle. Milli takım beni de çok şaşırttı hocam :)

      Sil
  3. Videoyu beğenecek misin bakalım. Ben de öyle bir kitabı olduğunu yeni öğrendim :) İnsanoğlu faydacı hep. Somut şeyler bekliyor. O yüzden alzaymır olmazsın işe yarayabilir.

    YanıtlaSil
  4. Onlar işlerine geldiği gibi anlıyor :) O muhabirler o kadar sinirlendiriyor ki beni de.

    YanıtlaSil
  5. Bir ara bir video dolaşıyordu. Camiye giren 5-6 yaşındaki bir çocuk, sandalyede (yoksa tabure miydi) oturarak namaz kılan bir dedenin taburesini alıp gidiyor. Adam o esnada ayakta. Bir oturuyor ki düşüyor. Onu hatırladım:))

    YanıtlaSil
  6. Kitap konusunun içerdiği bütün yazıları seviyorum. Emeğine sağlık. 😌

    YanıtlaSil