Powered By Blogger

15 Mart 2020 Pazar

Korona günleri -3... Vaka sayısı 6 oldu...


     Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu sefer Twitter’dan açıklama yaptı. “Umreden yurda dönen bir kişide test maalesef pozitif çıktı” dedi. Böylece Türkiye’de görülen vaka sayısı 6’ya çıkmış oldu. Sosyal medyada umreden dönenlerin ziyaretçi kabul ettiğine dair fotoğraflar çıktı. Bakan Koca yine yaptığı açıklamada özellikle ziyaretçi kabul edilmemesini istedi. 

Vaka sayısı 6 oldu
foto kaynak: sozcu.com.tr
     Yani kişinin sorumluluk alarak kendi kendini karantinaya alması gerekiyor. Sosyal medyada vakalardan birinin öldüğünün, oğlunun ise entübe olduğuna dair paylaşımlar yapılmış. Bu paylaşım ne kadar gerçeği yansıtıyor bilinmiyor tabi. Ama şu açık: Sanki vaka sayısı bir anda patlayacak gibi. Artık ölümlere de hazırlıklı olmalıyız. Ama yine de tedbiri elden bırakmadan, panik olmadan yola devam etmeliyiz.

9 yorum:

  1. Umarız olmaz ama sayının artabileceğine dair önsezilerde var..Çok garip şeyler oluyor..🤔

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar daha dikkatli olmalı. Umarım vaka sayısı artmaz...

    YanıtlaSil
  3. istemekle olmaz, 14 gün çıkmayacaklar. yine kendi akp teşkilatları umreden dönen x kişisini ziyaret ettik diye foto paylaşıyor. bunlara yaptırım uygulamak zorundalar. süreci şimdiye kadar çok iyi yönetti hükümet ama cuma namazı ve umre konusunda geç kalındı. iş yine din konusuna dayanınca bulandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karantinaya alındılar ama karantinada yemekleri almak için yanyanalar.

      Sil
  4. yakında hallederiz yaa korona korksun bizden :) bizim ülkenin pisliği onu yener :)

    YanıtlaSil
  5. Çoğu insan panik. Bana bir şey olmaz diyen görmedim hiç.

    YanıtlaSil